Új hozzászólás Aktív témák

  • daniduke

    tag

    Az utóbbi időben egyre többször volt szó itt a focal reducerekről, így engedelmetekkel pár sorban leírnám a kezdeti tapasztalataimat, hátha valakit érdekel :K

    Camdiox/Roxsen NEX-EOS focal reducer
    -Angliából kereken 25ezer volt, 9 nap alatt rendben megjött (bár a GLS nyugodtan felfordulhat :((( )
    - Kisebb mint a sima adapter, de meglepően súlyos, a Jena 50 2.8-nel a nex 3n nagyon kompakt, de méretéhez képest nehéz kis kombó
    -A blue spot jelenség nekem látatlanban egy rétegproblémának tűnt, nem igazán zavaró, de nagyon könnyű előcsalogatni. Továbbá nagyon furcsa flare-eket tud produkálni, ami nekem nem zavaró, sőt.
    -Képminőség középen semmit nem romlott, képszélek is rendben, habár FF gép nélkül nem tudom mit tudnak a lencséim a széleken. Röviden: bőven jó. Egyes objektíveknél még látható javulást is okozott: Jjeahh és a használhatatlan képminőségű 135-ös obi pálfordulását egy az egyben én is megtapasztaltam, ugyanez a Pentacon 80 2.8-cal.
    -Sima adapteremmel az M42-es obikat végtelenen kicsit túl is lehet tekerni, ezzel is pont ugyanígy működik, semmilyen végtelen problémát nem tapasztaltam egyik obinál sem. (csak M42-em van)
    -Mindegyik objektívemmel egy FÉ-vel előrébb vagyok, illetve jóval használhatóbbak lettek a látószöget, szerintem még az én low-budget obiaimhoz is teljesen megérte.

    Amennyiben igényt tartotok tesztfotókra akkor állok rendelkezésetekre :B

    https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/

Új hozzászólás Aktív témák