Új hozzászólás Aktív témák

  • Zola007

    veterán

    válasz Lauda #10765 üzenetére

    Most tényleg mindenféle megbántódás, satöbbi nélkül tekintsük objektíven a dolgokat.
    (Ezért is a szmájli) :) :) :)
    Praktikus dolog lenne, ha egy kérdésre azok válaszolnának, akik a teljes tudás birtokában vannak.
    Természetesen más is gondolhatja azt, hogy tudja a választ és a segítő szándék értékelendő. ÉS EZ A FONTOS. (ezért nem szeretném, hogy megsértődjön senki) Csak néha ugye emiatt történnek félrevezetések.

    A kérdés a következő: lehet-e Németországban vásárolt áru után Mo-n áfát visszaifányelni???

    Lehet. Annyi, hogy kint nettóban kell a kereskedőnek megírnia a számlát és itthon adózol utána. Ha itthon adózol utána, akkor vissza is igényelheted.

    Az Európai Unióhoz történő csatlakozással Magyarország is az egységes vámunió részévé válik, amely a belső vámhatárok megszűnését vonja maga után……..A tagállamok közötti ún. közösségen belüli beszerzésnek, értékesítésnek kizárólag az általános forgalmi adó szempontjából vannak speciális szabályai……..Közösségen belüli értékesítés általános szabálya szerint az értékesítés, amennyiben áfaalanyok (gazdálkodószervezetek) között valósul meg "adómentességet" élvez (nem kell az eladónak adót felszámítania), ha az áru elhagyja az országot. Az áfát a vevő a célországban, a célország adókulcsának alkalmazásával önadózás útján köteles bevallani és megfizetni. Pl. az Ausztriában vásárolt áruról kiállított számlában az osztrák kereskedő kizárólag az áfa nélküli vételárat tünteti fel. A magyar vevőnek is csak a nettó vételárat kell megfizetnie. Az áfát ellenben itthon, a hazai szabályok szerint köteles felszámítani, bevallani és - levonási jog hiányában - megfizetni. Ha az adózó adólevonási joggal rendelkezik, az uniós beszerzéseit terhelő áfát ugyanazon adóbevallási időszakban (hónapban, negyedévben) levonható adóként érvényesítheti, azaz a közösségi beszerzési tényleges adófizetési kötelezettséggel nem jár.

    [ Szerkesztve ]

    Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

Új hozzászólás Aktív témák