Új hozzászólás Aktív témák

  • rumos14

    nagyúr

    válasz parandroid #11990 üzenetére

    pl. az FZ5-höz képest lehet jobban belekötni a képminőségbe, rögtön hozzáteszem, hogy 100%-on nézve, nem monitorméretre lekicsinyítve, és sztem 10x15 cm-ben előhívva sem látszik a különbség.
    az AA aksis "frusztrációdat" megértem, sztem is sokkal praktikusabb egy kisebb akksi, ebből is lehet pár ropiért pótot beszerezni, kevesebb a macera.
    samsung fényképezők sztem nagyon gyenguszok, úgy általában, az i70 pedig főleg a játékszer kategória.
    az FZ18-nak nem a jpeg tömörítése gagyi, hanem a zajkezelése. egyrészt ugye van zaj, de sajnos csúnyán akarja elmosni a fényképező. nem csoda, hogy pc-n utólag, célprogrammal sokkal hatékonyabban lehet kezelni a zajokat egy raw kép megdolgozása során.
    neked is ajánlottam volna az FZ5-ömet, amit végül relatíve bagóért adtam el, a gyenge nagylátót (36mm) leszámítva még ma is megállja a helyét.
    egy ultrazoom gép (sztem arról beszélünk, nem bridge-ről) nem feltétlenül produkál kevesebb zajt mint egy picike kompakt, ez alapvetően az érzékelő lapka mérete és a rázsúfolt mpixelek számának függvénye, innkább szolgáltatásokban múlja felül, vannak manuális beállítási lehetőségek, jobb a fényerő és jobb az optika úgy általában, pl. azért mert nagyobb.
    bridhe gép sztem az, amin pl. zoomgyűrű van, méretre is kb. alap DSLR szint. tipikus példa a Fuji S9xxx gépek, Pana FZ30 és FZ50. sztem ezek helyett már inkább megéri egy alap DSLR-t venni.
    Nikon P80: csak 1 tesztet olvastam, nem győzött meg, semmiben sem jobb az FZ18-nál.
    Sony H50: hát ennek a képminősége sem győzött meg, és sztem raw sincs, szóval felejtős.
    első felindulásból ennyi, a hülyeségek leírásának jogát fenntartom magamnak.

Új hozzászólás Aktív témák