Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    Tudnátok segíteni dönteni (vagy alternatíva ajánlásában)? Tegnap voltam MM-ben és megláttam a Samsung NX2000-et kit-ben 79.990 Ft-ért és nagyon megtetszett. Hazajöttem és böngészgettem a netet minta fotókért és videókért (1 és 2) és nagyon tetszik a minősége. Tudom, hogy ezek nem RAW anyagok, de ha ilyet ki lehet hozni belőle utómunkával, akkor annyira nem lehet rossz).

    Látom, hogy épp a Samsung NX2000-ről (is) van szó, de azóta megláttam, hogy a Sony ILCE-3000k (A3000) is 80k. Mind a kettő MILC, de nem tudom melyikkel járnék jobban. Én ténylegesen használom a gépek videó képességeit is (jelenleg Pana FZ38-ét) szóval fontos lenne a videó képesség és ebben az eddig látott sample fájlok alapján jobb az NX2000 (vagy csak ügyesebb kezek közé került ami videókat találtam). Fotó esetében közel azonosnak véltem a két gépet (talán a Sony tetszett ebben jobban).

    Az obi park annyira nem izgat, tehát csak azért ne húzzátok le egyiket sem. Ha azt mondjátok ezekkel ennyiért nem járok rosszul, akkor a későbbiekben veszek egy-két fix-et hozzájuk, valamint egy 50-200-ast és szerintem kész is a kis gépparkom (az obik ára azért fontos).

    Nem profi munkára akarom használni, csak a jelenlegi FZ38 + Sony AS15 párosról akarok feljebb (jóval) váltani fotó minőségben, valamint a nyaralós videókból szeretnék minőségibbeket készíteni, útinapló jelleggel. Nem is volt a jelenlegi felállással sem különösebb baj, még 42"-on is elég jó visszanézési minőséget adott (a hozzá nem értő nézőknek tetszett), de személy szerint nekem még állványról sem tetszett teljesen a végeredmény (sem fotó, sem videó esetében).

    A mostani célom az, hogy a két eszköz helyett egy legyen, ami minőségben több, mint a jelenlegi kettő. A látottak alapján erre egy MILC képes lenne. Csak azt nem tudom melyik. A keret nagyjából ennyi, esetleg nyomós érvvel el lehet menni 100k-ig. Gondolkodtam még olcsó DSLR-ben is (1100D?), de videó minőségében jobbnak találtam a tükör nélkülieket, bár ha jól láttam NX2000-nél csak auto-fókusz van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák