Új hozzászólás Aktív témák

  • #22145024

    törölt tag

    válasz Mirman #21373 üzenetére

    Ahogy a többiek is írták, teljesen változó, hogy mekkora az elavulása. Igazából hozzáállás kérdése :)
    Kezdőként az első évben úgysem a váz fog korlátozni, ha 45-60k közt költesz rá a használtpiacról. Amiket írtál felh. terület, oda érdemes a nagy, jóminőségű, kihajtható és napfényben is többé-kevésbé látható kijelzős tipust választani. A "kukkolós" kereső szerintem nálad nem oszt-szoroz. Még szempont lehet az elején, hogy használható jpeg jöjjön ki belőle, de RAW is legyen benne (ha mondjuk többek között panorámázásra (is) adod a fejed, oda nem árt ha van. Meg persze egyébként is kelleni fog...)
    Konkrét tipust mondanak majd a hozzáértőbbek ebben a kategóriában.
    A maradékból meg vegyél lencséket, lehetőleg fixeket. A fényerejükkel nagyon ne törődj, az általad preferált műfajokban -kezdőként- nem az f1.4 hiánya lesz a perdöntő.
    Talán plusz érv a pentax DSLR-ek mellett, hogy mivel eleve APS-C-s az érzékelőjük (vagyis nagyobb, mint a legtöbb mirrorless vázé) egy kicsit jobban boldogul a régebbi lencsékkel, kevésbé lesz maszatos/lágy a végeredmény. ( A régiek alatt a nem-rendszer-lencséket értem. Mondjuk nagylátóból szvsz csak rendszer-lencsében érdemes gondolkodni, mert ott nagyon kijön a régi tervezések hiányossága)
    Ha ilyenből építkezel, keveset buksz eladáskor, meg amúgy is egy "vidám dolog" :K

Új hozzászólás Aktív témák