Új hozzászólás Aktív témák

  • Dave™

    nagyúr

    Sziasztok!

    Szeretnék venni egy DSLR gépet a közeljövőben, de mivel teljesen analfabéta vagyok a témában, így segítség kellene hogy mikre figyeljek érdemben. A témaösszefoglalót átolvastam, eleget is tettem neki. Két szimpatikus márka van, Canon és Nikon, elsősorban ezeket választanám, megmagyarázni nem tudom, egyszerűen ezekben bízom :) A kategória a Nikon D5200 illetve a Canon 650/700D. Ez utóbbinál tudom, hogy nincs lényegi különbség, csak a kategória miatt írtam. Első körben kitobjektívvel képzeltem el a közös jövőt egy ideig, de ha azt mondjátok jobban megéri csak a váz és használtan egy normálisabb objektív, akkor elfogadom.

    Alapvetően a Canon felé húzok inkább, de a Nikonról nagyon jókat olvastam, kiváltképpen az alacsony zaj és úgy általában a nagyon jó szenzor az, ami szimpatikus. Élőben megfogdosva mindkettő kényelmes volt, de a Canon jobban kézreillett. A kereső is a Canonon volt jobb, nagyobbnak tűnt és pontosabbnak, élesebbnek. A Nikonnál valami nem volt okés egyébként sem, mert közelre (40-50cm) nagyon nem tudott fókuszálni, míg a Canon simán. Mindkettőn a kitobjektív volt. Vagy ezekben van ekkora eltérés, vagy én voltam béna, vagy hibás volt az MM-ben kiállított példány. A fókuszálás is a Canonon volt a kényelmesebb, jobban kézre esett a Canonos megoldás, de persze a Nikonnal sem volt semmi gond, ezen nem múlik. Néztem a flickeren képeket, a Nikonnal készítetteket jobbnak ítéltem meg, de lehet placebo is, a Canonosak is szépek voltak. Persze tudom, hogy többségük nem kitobjektívvel készült, de ez mindkét márkánál így van gondolom.

    Tehát kényelemre a Canon a jobb számomra a futó tapasztalatok alapján, de érdekelne a képminőség is. A szenzor az olvasottak alapján a Nikonon a jobb, csak kérdés ez mennyit számít illetve érdemes-e ebből kiindulnom. A videó annyira nem érdekel, a fényképek minősége lenne a fontos, bár mivel csak kompaktos tapasztalatom van, engem a belépő kategória is biztosan le fog nyűgözni, de azért szeretném a jobbat választani. Általános felhsználásra kellene, természetesen meg fogok tanulni lelkes amatőr szinten fényképezni, de itt meg is tervezek állni. Nem elsődleges hobbinak szánom, inkább alkalminak. Portré és tájkép érdekel elsősorban, meg talán kis makró is.

    Kicsit hosszú lett,de hátha így könnyebb segíteni is. Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák