Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz marcyman #25109 üzenetére

    Amilyen árkategóriában te MILC-et keresel, ott már semmivel sem rosszabb a strapabíróság, mint a DSLR-ek esetén. Ez már a középkategória, amitől joggal várja el az ember, hogy legyen rendesen összerakva a gép és ne rettenjen meg egy kis szélsőséges időjárástól.

    Ha célirányosan időjárásálló vázra akarsz rámenni, akkor Fujifilm X-T1 vagy az Olympus OM-D vonal felsőbb kategóriás darabjai kellenek neked (az E-M10 nem ilyen). De tájfotóhoz vagy majd a sarki fény fotózásához inkább az X-T1, abban a szenzorban jóval több a tartalék.

    Egyébként vegyél kézbe egy Sony A6000 vázat is, nem hinném, hogy félteni kéne egy kis túrától vagy fagytól. Veszel hozzá egy Samyang 12mm f/2 NCS CS objektívet és Börzsönytől a sarkkörig mindenhol tájfotózhatsz vele és a sarki fénnyel sem lesz problémád. Nem mellesleg komoly összegeket megspórolhatsz amiből újabb üveg jöhet ki valamilyen más célra (a Sony 35mm f/1.8 és a 50mm f/1.8 nem rossz darabok).

    Vagy éppen ha AF nem izgat, akkor Fujifilm X-E1, annak még a Jpeg motorja is a régebbi (egyébként szebben hangolt) érából való. Ehhez is megveheted a Samyang 12mm f/2 üveget és marad a világ egyik legjobb 35mm-es objektívére a Fujifilm XF 35mm f/1.4 R-re is.

Új hozzászólás Aktív témák