Új hozzászólás Aktív témák

  • mikrofon

    veterán

    válasz Rapid136 #37529 üzenetére

    Igazából a legfájóbb pont, hogy a6000-ből és a7-ből is hiányzik a kép stabilizátor. Viszont nagyobb érzékelő. Mondjuk emiatt az obik is igen drágák. Eddig videózásra nem használtam és egyelőre nem is tervezem.
    Az az igazság hogy nem tudom, hogy a full frame mit ad. Illetve pontosan mit adnak az újabb vázak újabb szolgáltatásai, modernebb jellemzői....

    Arra is kell gondolnom, hogy kell hozzá egy olyan obi amivel a kisgyermekeimet is tudom fotózni, aztán utána még jól jön a jó vázhoz olyan obi, amivel kihasználhatom a váz képességeit és hódolhatók a fotózás szenvedélyének. Ráadásul nem szeretnem pár even belül lecserélni a teljes szettem és ezen bukni. Vagy azon bánkódni, hogy milyen lenne a képstabi a sötétben is jobb autofokusz vagy a nagyobb érzékelő, a fullframe...

    Ezek miatt húz a szívem és a kíváncsiság az a7-hez.
    Egyébként ezeken gondolkodom:
    Sony a6000
    Sony a7
    Olympus e-m5
    Olympus e-m10

    Az igazi problémám az a pénz, az hogy szettben kell gondolkodnom. Ha drágább vázat veszek akkor kevesebb jut obira, ami később ugyan bővíthető. De ha olcsóbb vázat veszek akkor több marad obira. Így a kezdeti végeredmények érzések lehet, hogy jobbak lesznek.

    Vajon ha veszek egy a7-es vázat, akkor milyen és mennyibe kerülne az a minimális kezdeti obipark ami kielégítené az igényeimet.

    Hát most ezek a dilemmáim...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák