Új hozzászólás Aktív témák

  • Coporno

    aktív tag

    válasz Tin #37767 üzenetére

    Köszönöm! Én is valamilyen szinten "kínomban" keresgélek, imádom az A7-et, és MILC-et is tudatosan vettem tükrös helyett, de sajnos tény, hogy E bajonetten fullframe-ezni csak addig egyszerűbb a többieknél, amíg manuálokkal használja az ember.

    (#37768) 80hun: Köszi, 6D-vel én is szemeztem, de míg a 135-ös gyútávot APSC-n kiadja a használtan kb. 70 ezres 85/1.8 USM, addig FF-re ehhez vagy egy 70-200-as zoom kell, vagy a 135/2. Itt megijedtem, és a 70D ezt kihasználva úszott be a képbe. :DDD

    Kaptam viszont egy tippet innen a fórumról, adapterezzek fel LA-EA4-gyel Minolta obikat, olcsón van rá 24/2.8, 50/1.4, 135/2.8, autófókusz is lesz... Bár pont a 85/1.4 nem olcsó, de naná, hogy az vonzana leginkább. A bumszli adapterrel és a fényveszteséggel még úgy-ahogy megbarátkoznék, viszont egyáltalán nem ismerem a Minolta AF obikat, és kicsit az alacsonyabb kereslet és kínálat is visszatart tőlük.
    Karakterükben, képminőségükben, építési minőségükben hogyan viszonyulnak ezek az obik a Canon EF-ekhez? A felhasználási terület viszonylag vegyes, de gyakran lövök krómtól csillogó veterán autókra, ez vajon jobban betenne a Minoltáknak, mint a Canonoknak? Illetve a "gardányos" autófókusz mennyivel lenne lassabb-hangosabb a konkurenciánál?
    Érdemes ezzel az opcióval számolnom, vagy maradjak a canonos vonalnál, amihez ugye mindenképp cserélni kell az A7-et vagy 70D-re, vagy 6D-re, vagy A7II-re...

Új hozzászólás Aktív témák