Új hozzászólás Aktív témák

  • Neck

    veterán

    Sziasztok,

    rájöttem, hogy szeretnék a nagy zoomos kompaktok világából (a sötétségből :D ) kilépni, és kicsit szebb képeket csinálni, de még mindig nagyon kezdő vagyok, így nem akarok sokszázezret költeni rá. Tudtok ajánlani olyan gépet, ami a lentieknek megfelel?

    - Gépre szánt összeg: 100 körül. ebben legyen benne valamilyen kit obi is, amivel lehet használni a gépet az elején, aztán majd meglátjuk (egy nagyobb zoomost veszek később mondjuk). Ha nagyon muszáj, még egy nagyon kicsit tudok rá dobni (mondjuk 20-30). Írjatok több féle árkategóriában best buy ajánlatot, aztán meglátom :D

    - Felhasználás? (Lehetőleg "mindenre, bármire" kerülve legyen, próbáld minél jobban belőni, mi lenne kedvenc témád). Gyakran túrázom / utazom, és szeretném megörökíteni a tájat. Példa: hegycsúcs, patak, erdészház, panoráma. Emellett, természetesen a szülinapos családtagokról is lőnék néhány képet. Voltam idén a DTM-en is, ott is legalább alapszinten lehessen egy-két képet kattintani. A videós tulajdonságok nem alapvetőek, de néha szeretek csinálni egyet-egyet.

    - Méret számít? (Súly, foghatóság, hordozhatóság, strapabíróság).
    Nikon L830-am van, attól itt minden könnyebb lesz :)

    - Videóra szükség van ? (Igen: komoly minőséggel és tudással, vagy csak átlagos minőségben ? Nem: teljesen hiányozhat akár, bár ez egyre ritkább, lassan minden gép tud video-zni).
    Lásd fentebb

    - Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
    Főleg új - hacsak azt nem mondjátok, hogy ez meg ez a használt 1000x jobb mint a teljes új mezőny.
    Akkor talán rábeszélem magam.

    - Egyéb kívánság, speciális igények?
    Mindenképpen tölthető lítiumos saját akksija legyen, meggyűlöltem a tölthető elemeket.
    Van egy kicsi állványom, szeretnék éjszakai képeket csinálni hosszabb záridővel. Részben ez az oka, hogy cserélem a Nikont, nem lehet benne záridőt állítani.
    Már nagyon megszoktam, hogy az LCD-t nézem, kereső nem olyan fontos...

    [ Szerkesztve ]

    An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

Új hozzászólás Aktív témák