Új hozzászólás Aktív témák

  • Neck

    veterán

    válasz #86322688 #40678 üzenetére

    Én a saját példámból tudok kiindulni, nem egyszer fotóztam ismerős / családtag tükrösével, és minden egyes alkalommal eldöntöttem, hogy nekem nem kell ilyen, mert túl nagy, és nem cipelném. A MILC drága volt akkor, a jobb kompakt is, így az olcsó szemét kompaktokkal szívtam (~30e FT kategória). Amikor mégis vettem nagyobb kompaktot, azt is csak megbántam, nem vittem magammal.
    Fel is hagytam a fotókkal, mert elment a kedvem tőle, telóval lőttem néhány családi képet, és cső.

    Nemrégiben lett egy kicsi pénzmag rá, szétnéztem, és akkor láttam, hogy a MILC mégsem annyira drága, azóta hatalmas megelégedéssel használom az A6000-est, nagyon élvezem, nekem tökéletes.
    Hozzátenném, hogy vettem már hozzá Sony objektíveket, nagyon bejön az AF sebesség, de a legjobban a Helios obimat szeretem rajta, nagyon tetszik, hogy egy gombokért vett régi cucc ilyen egyedi örvénylős bokeh-t csinál, és mindent nekem kell belőni Focus Peaking + Focus Magnifyinggal, érdekes élmény a 21. századi technikával párosítva - és jó, hogy látom az EVF-ben, milyen lesz a kép.

    Azt már hozzá sem akartam tenni, hogy a DSLR-es cimbi elkérte (kicsit fitymálva), majd hasra esett a PDAF sebességétől (nyilván nem a manuális Helios obival).

    Hátrány, hogy a Sony-hoz drágábbak a budget obik, mint a Canonhoz, de ez van.

    Én csak nagyon kezdő hobbis szemszögéből írtam ezt. Van (volt) itt olyan is, aki munkára használ MILC-et, javaslom, olvasd el ezt a hozzászólást, nagyon érdekes.

    Összegezve, én azt mondom, örüljünk, hogy van tükrös is, tükör nélküli is, mindenki megtalálja azt, ami az ő igényeinek leginkább megfelel.

    [ Szerkesztve ]

    An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

Új hozzászólás Aktív témák