Új hozzászólás Aktív témák

  • ígyvanferi

    addikt

    Szevasztok!

    Lassan egy éve, hogy írtam ide, de még mindig nem sikerült gépet vennem. A jövő év elején, remélhetőleg januárban tényleg aktuális lesz a vásárlás, igyekszem addig a legjobb döntést meghozni, ezért is kezdtem el most ismét olvasni a topikot.

    Először is, mi kellene, mire használnám. Elsősorban természetfotóznék, tájat, növényeket, erdőt, mezőt, stb. Eztán jöhetnek a mindennapi felhasználási területek, családi, baráti összejövetelek, nyaralás, miegyéb. Semmi extra.
    Valami használt középkategóriásra gondoltam, nem kell csillió pixel, forgatható, hatalmas kijelző, a LiveView nem izgat, a videófelvétel sem. Persze a régebbi daraboknál ezek nagyrésze nincs is meg. Blendebeugrasztás és tükörfelcsapás viszont kellene (nem tudom, ezek lehet, hogy együtt járnak...).
    200-250K tudok rászánni, jelenáron, hagyjuk, hogy nem most vásárolok, használt cuccok ára úgysem sokat változik 2-3 hónap alatt. Ebbe még két optikát is bele kéne paszírozni, egy alapzoomot és egy telezoomot. Ezek mellé még mindenképp vennék egy Sigma makrót később.
    Sok jót olvastam az Olympusról, főleg a Zuiko objektívekről, nagyon rá is izgultam, de később megint elbizonytalanodtam. Mondjuk egy E-520-ast egy 14-54-es és 40-150-es objektívvel el tudnék képzelni, úgy vettem ki a szavaitokból, a képminőségük veri a hasonló átfogású, hasonló árú C/N optikákét. ROBOTER honlapjára is eljutottam, győnyőrű képei vannak, különösen a növény- és lepkefotók nyerték el a tetszésemet. Azok a színek... Vajon így pottyannak ki a gépből, vagy sok az utómunka velük?
    Visszatérve, most úgy áll a helyzet, hogy a Canon 30D (40D :F ), a Nikon D70(s) (D80 :F ) és az Oly E-520 között vacilálok.
    A prioritások adottak, könnyítsétek meg a helyzetem (legalábbis a döntést :) )

    Hosszú lett, sok a rizsa, sok mindent ki is hagytam, majd még összeszedem a gondolataimat.

Új hozzászólás Aktív témák