Új hozzászólás Aktív témák

  • tomboy0013

    veterán

    Sziasztok! Érdeklődnék a hozzáértő emberektől, hogy a 3 közül mit ajánlanátok egy okostelefonról átjövő abszolút kezdő embernek az alábbi MILC-ek közül.
    - Canon M100 (115.000)
    - Sony A5100 (130.000)
    - Fujifilm X-A3 (135.000)
    A felsorolt árak kitobival együtt vannak. Egyelőre nem ruháznék be objektívekre (elég lesz venni memória kártyát, táskát, állványt :) ).
    Az M100 váz mondjuk elérhető 70 ezerért is, ha ehhez tudtok jobb objektívet mint a gyári ami belefér a 130 ezres kertbe (akár a plusz 10 ezres utángyártott EF-M - EF és EF-S átalakítóval is) akkor még az is szóba jöhet.
    Az utóbbi napokban eléggé beleástam magam a témába, de ettől függetlenül pl az obikról csak alap dolgokat tudok és a fényképezőkről való tudásom is kezdetleges. Addig eljutottam, hogy APS-C-s gépet szeretnék lehetőleg érintő kijelzővel, így egyszerűbben tudok átállni okostelefonról és a szenzor méret is mérföldekkel jobb minőségre képes mint egy telefon. Plusz a cserélhető obik miatt a jövőben egy alap géppel is több lehetőségem lehet. Most még azonban a kitobira támaszkodnék így az is szempont melyik fényképezőnél van jobb minőségű kit objektív. Egyáltalán beszélhetünk-e jelentősebb minőségbeli különbségről a 3 gép esetén. Ha ezeken felül tudtok más típust is ajánlani azt se tartsátok magatokban :)
    Az igényeim a természetfotózás, illetve nyaralások, kisebb céges rendezvények (kultúrált piálás kollégákkal :D ) megörökítése (zárt tér\rosszabb fényviszonyok közepette - ez gondolom már erősen kompromisszumos).

Új hozzászólás Aktív témák