Új hozzászólás Aktív témák

  • ígyvanferi

    addikt

    válasz Messer22 #7312 üzenetére

    Na igen, írhattam volna konkrétabban is, de úgy gondoltam, először a használt vs. új kérdésben kéne dönteni.
    Ha találnék D90-et vagy 50D-t alap zoommal, ami belefér a keretbe, az tényleg jó lenne, de még nem sikerült. A D80 és 40D meg már nem is biztos, hogy annyival többet nyújt egy újjal szemben, ami megérné a használt kockázatát. De ebben majd esetleg megcáfoltok.
    Az a baj, hogy eddig csak filmes SLR-rel fotóztam, fotózom, ezért nem tudom azt mondani, hogy már pedig kell a full HD videófelvétel, vagy az egekbe tekerhető ISO, a kihajtható LCD, stb. Még az ISO kérdése a legegyszerűbb, ha eddig is megoldottam valahogy a legtöbb helyzetet, ezután is meg fogom 800-1600-zal.
    Blendebeugrasztás, tükörfelcsapás gondolom a live-view idejében nem nagy kunszt. Bulb mód viszont kell az éjszakai felvételekhez.
    Egyelőre legyen gépem egy alap zoommal. Némelyik gépből belefér a dupla-kit, talán ez lenne a legjobb, mert egy éven belül nem valószínű, hogy lesz lehetőségem másikat venni.
    Makró objektívet viszontt mindenképp szeretnék, de ott vannak a Sigma nagyszerű makrói, amik ugye bármelyikre [Oly-t kivéve(?)] felmennek.
    Hol tudom megfogdosni a legtöbb gépet? Tudom, hogy ez is nagyon fontos, és lehet, az egyiket kézbe véve azonnal eldől a kérdés.
    Így hirtelen ennyi jutott eszembe.

Új hozzászólás Aktív témák