Új hozzászólás Aktív témák

  • Tomdriver

    őstag

    Akkor most már jót és rosszat is megtapasztalva ki merem jelenteni, hogy NV kártyák esetében egyáltalán nem mindegy, milyen tulajdonságokkal rendelkező monitorokkal akarunk surround módban összehozni.

    Lecseréltem mindhárom monitoromat teljesen egyformára, és láss csodát, surround működik 5760x1080 felbontásban! :D

    De előtte megszenvedtem vele rendesen ahogy olvashattátok, úgyhogy okulásként leírom:
    Surround mód vagy nem fog összeállni, vagy ha összeáll akkor élvezhetetlen és nevetséges felbontásban (full HD-ből is csak 5040x1050) működik az alábbi esetekben (minden esetben elegendő a hibázáshoz, ha csak egy monitor nem passzol a többihez):
    - ha a monitorok megjeleníthető felbontása nem egyforma.
    - ha a monitorok megjeleníthető felbontása egyforma ugyan, de natív felbontásuk különbözik.
    - ha a monitoroknál fentiek egyeznek ugyan, de a monitorok polarítása az adott felbontáson eltérő.
    Öszeségében tehát elmondható, hogy még azonos márkájú, azonos felbontású, de más típusú (más kiadású) monitoroknál is előfordulhat, hogy nem tudjuk összehozni a három monitort, ilyen esetben a legalattomosabb hiba, a polaritás beli külünbözőség okolható leginkább. (Azért írom hogy alattomos, mert ezt az
    adatot a legtöbb gyártó nem közli.)

    Tehát akkor jártok a legjobban, ha három teljesen azonos márkájú és kiadású monitort vásároltok, ekkor garantált hogy működni is fognak a monitorok a legnagyobb felbontásukon és hibamentesen.
    Minden más eset csak kísérletezgetés, és senki ne essen abba a hibába, hogy van két tök egyforma monitora ami 2 monitoros surroundba tökéletesen is működik, majd hirtelen felindulásból vesz melléjük egy harmadikat ami látszólag ugyanazt tudja, ugyanaz a márkája de már egy újabb típus - semmi garancia nincs arra, hogy a 3 monitoros surround vele működni fog!

    Szeretném kiemelni, hogy a fent leírtak AMD kártyák esetében nem igazak, úgyhogy AMD kari tulajoknak felesleges is volt ezt elolvasni! :)

    Majd egyszer kicsit jobban kifényezve, szakmai anyagokat hozzácsatolva lehet ezt megírom egy blog bejegyzésbe is. :D

Új hozzászólás Aktív témák