Új hozzászólás Aktív témák

  • takbal

    csendes tag

    No, tovább keresgéltem... megosztanám a tapasztalatokat más notebook tulajokkal, akik 5.1-es hangra vágynak.

    1. A Turtle Beach kihozta a kombinált 5.1-es füles + USB-s hangkártyáját, AK-R8 néven:

    http://www.turtlebeach.com/products/akr8/indetail.aspx

    Itt egy lelkendező kritika:

    http://hardware.gotfrag.com/portal/story/38703/

    A hangkártyát csak javasolni tudom, a leírások alapján talán a legjobb 5.1-es USB-s kártya csatornánkénti EQ-val, külső mikrofonnal. A TB driverei és supportja mindig nagyon jó volt, a hozzá hangolt fejhallgatóval ütős kombinációnak tűnik. Van távirányítója is, bár az utóbbit csak a TB-től lehet beszerezni az USA-ban... Találtam egy helyet, ahol nemzetközi szállítással is kiviszik, ez a www.bhphotovideo.com. Sajnos az ár igen húzós, 150 az alap + 40 dollár a szállítás Eu-ba, de van hely, ahol szállítás nélkül 115 dollárért hirdetik. Egyelőre még vacillálok a 40k forintos (illetve nekem majdnem 100 fontos) áron, de úgy tűnik, eléggé veszik és népszerű lesz, szóval van rá esély, hogy az előző füleseikkel ellentétben a TB elég sokat gyárt majd belőle és idővel mindenhol felbukkan relatíve olcsón. Sajnos a fejhallgató mechanikai összeállítása elég gyenge, a fenti tesztben a tesztpéldánynak letörött az egyik füle, de ettől függetlenül állítólag nagyon jól szól.

    2. a Creative végre kihozott egy ExpressCard kártyát, amit egyre több helyen lehet kapni:

    http://www.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=208&product=16642

    Egyelőre ez az egyetlen nem USB-s ExpressCard audio megoldás létezik. Sajnos a gagyi X-Fi Extreme Audio miniatürizált változatáról van szó, tehát inkább Audigy, mint X-Fi, így még a PCMCIA-s Audigy-nél is gyengébb hardveres gyorsítással rendelkezik. Állítólag EAX-ot is csak szoftverből emulál, bár olvastam olyan tesztet, ahol növelt a framerate-n az integrált audiohoz képest. Mindenesetre engem nem zavar, a kártya viszonylag olcsó és a laptopom elég erős, megrendeltem egyet, holnap érkezik, meglátjuk.

    A vicc az, hogy 5.1-es hanghoz egy további kiegészítőt kell megrendelni a Creative-től, ami egyelőre csak Szingapúrban kapható, de pár héten belül állítólag mindenhol hozzáférhető lesz.

Új hozzászólás Aktív témák