Új hozzászólás Aktív témák

  • grigo

    őstag

    Sziasztok!

    (1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
    Elsősorban PC-hez, játék és zene és úgy általában ha este vagyok a szobámban, mert mellette gyerekszoba van. Használnám munka közben, csak úgy zenére, játékra, játékra és zenére egyszerre.

    (2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
    60-ig gond nélkül elmennék, utána pedig ésszel és indokkal lépkedek felfelé a „ha már ennyi, akkor még ennyit hozzátéve már kapok…” metódussal 😊

    (3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
    Szeretnék vezeték nélkülit, ami nagy szívfájdalmam a minőség terén, de meghalok a fejem mögött, kezem alatt, billentyűzet alatt elvezetett és csak ott lévő vezetéktől. Ugyanakkor szeretném, ha merülés esetén tudnám használni időlegesen vezetékkel. Kifejezetten örülnék, ha tudna Bluetooth kapcsolatot, hogy alkalmanként telefonon is tudjam használni.

    (4) Fül köré illeszkedő (circumaural) vagy fülre ülő (supraaural)?
    Ez jó kérdés, ezen még nem gondolkodtam. Kényelmeset szeretnék, de mivel ez mindenkinél egyedi így gondolom ebben nem nagyon lehet tanácsot adni azon kívül, hogy élesben majd kiderül, hogy mi a kényelmes.

    (5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
    Szeretnék mikrofont. Az ideális fejhallgatómnál eltávolítható a mikrofon, mert ritkán, nagyon ritkán használom.

    (6) Milyen hangzást vársz?
    Ebben még így nem gondoltam. Gondolom jó lenne a millió.1 hangzás, ugyanakkor ha lehet választani egy ilyen sok.1 de gyenge vagy egy igazán jó és minőségi hangminőséget produkáló sztereó között akkor a sztereót választanám. Igazából nem múlnak milliók az esport karrieremen, hogy minden lépést be tudjak azonosítani. Sőt… De ha megoldható és a jó minőség sem látja kárát akkor miért ne.

    (7) Milyen csatlakozású legyen?
    Jó lenne, ha vész esetén tudnám vezetékkel is használni. Van neki jack, USB-A és C is úgyhogy ez annyire nem lényeges szempont. Ha csak nem világosítotok fel valami általam nem ismert körülményről.

    (8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
    Integrált hangkártyám van alaplapon.
    Egyszer később szeretnék DAC megoldással zenét hallgatni de ahhoz majd úgyis szívem vágya lesz egy beyerdynamic fejhallgató, vagy valami más.

    (9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök? :)
    Szeretnék egy nem túl csicsás és össze vissza villogó fejhallgatót. egy kis elegáns fény belefér. De nem szeretnék neon zöld fejhallgatót karácsonyfaégővel. Akkor inkább teljes fekete. Nem tudom mennyire jó, ha több eszközt is tud kezelni, illetve nem tudom mit lehet még belepakolni egy fejhallgatóba.

    A kérdésemhez még hozzátartozik, hogy augusztusban vettem egy Corsair HS80-at amit most küldtem vissza Amazonnak. Nem tudtam megoldani több tickettel sem, hogy ha játék mellett indítok zenét akkor ne legyen lagszerű, csipogás mintha scratchelés szerű hangot hallanék. Egy darabig megjavult, utána előjött, aztán a helpdesk azt mondta szedjek le telepített alkalmazásokat, rakjam újra az iCUE-t megint, telepítsem újra az egész eszközt megint. Egy ideig megoldódott, de ha játék mellett ment youtube vagy spotify zene akkor újra előjött. Vagy ha bármilyen két alkalmazás futott egyszerre akkor is. Feladtam, visszaküldtem, most annak az árához fogok hozzátenni, vagy abból fogok venni valamit.

    Amin eddig gondolkodtam az Epos H3pro Hybrid. Vagy valamelyik hyperx modell ami a 3-as kérdés alapján beillik az igények közé.
    Tegnap néztem egy Audio-Technica ATH-M50xBT2 tesztet is. Ott van még az örök jolly joker Steelseries, de abból meg nem tudok eligazodni a típusokon és a kínálat teteje már túl van a lélektani keretemen.

    Megköszönöm, ha bárki tud segíteni saját tapasztalattal vagy tanáccsal.

    https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

Új hozzászólás Aktív témák