Új hozzászólás Aktív témák

  • shotika

    őstag

    válasz forceberg #104325 üzenetére

    Biztos van, aki azért mondja, mert "kedvezőek a tévedések", én viszont arról beszélek, hogy megtöri a mérkőzés hangulatát. Az európai futballhoz hozzá tartozik a játékvezető/ partjelző tévedése is, ne csináljunk már amerikai focit belőle, hogy egész idő alatt áll a meccs, mert mindenki videobírózik.
    És hogy miért is nem kellene? MErt ez a foci. Ha kiindulok abból, hogy diákéveimben mennyit fociztunk, ott is mindenki utálta, ha áll a mérkőzés. Be lehetne vezetni a videobírót? Be. Azonban ha ez megtörténik, a mérkőzések jelenlegi képe teljesen megváltozik, sőt az is meglehet, hogy a játékosok vagy akár a közönség is szépen leszokik az örömködésről, mert azt várja/ várják, hogy akkor meddig matekoznak. Valaki linkelt is régebben egy szitut, hogy videobíró dönt, közben sakkoznak a pályán, megadják a gólt, és néma csend a stadionban. Tényleg ez kell?
    A tegnapi szitunál (az elsőnél) nem láttam, hogy odarohantak volna a német játékosok reklamálni. Tény, szerintem is befújhatta volna, de lehet a bíró úgy látta, hogy összegabalyodtak. Elég sok láb volt ott. De az is tény, hogy Ramos a labdára ment, el is rúgta, a visszajátszásnál látszik.

    Marcelo esete szerintem nem egyértelmű tizenegyes, ilyenkor azért szerintem mérlegelnek, hogy mennyire volt szándékos az adott mozdulat. Befújhatta volna, de nem tette.

    Szerintem is, ahogy már írták előttem, talán a legnagyobb probléma a focival, hogy egy-egy szabály nincs konkrétan lerögzítve. Ítéltek már tizenegyest leszorított kézért is.

    "Az utóbbi években minden alkalommal a reál segge felé nyúlik a bírók nyelve."
    - Nyílván ez a vélemény, ha az aktuális, illetve évek óta legjobb eredményeket hozó csapatról van szó, és nagyítóval van nézve minden másodperce minden mérkőzésnek, hogy mikor történik valami hiba. Nem azt mondom, hogy nincsenek kedvező döntései a bírónak, viszont legtöbbször mindkét csapat javára próbálja egálba hozni a mérkőzést. Illetve, az is előfordulhat, hogy pénzt kap a bíró a meccsért, volt már ilyen is - bár ennyi erővel mondhatnám a Barcelona pár évvel ezelőtti sikerhadjáratát, amiről felraktak egy kb 20 perces videót, kb 40 tök egyértelmű esetettel, amikor a játékvezető a számukra hozott kedvező ítéletet (vagy nem tett semmit).

    A Bayern kapott 6 percet, hogy kiixelje a hosszabítást, nem élt vele.

    [ Szerkesztve ]

    Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ

Új hozzászólás Aktív témák