Új hozzászólás Aktív témák

  • Integra

    titán

    válasz Prien #38783 üzenetére

    igazából a gondok ott kezdődnek, hogy azok a szurkolók akik csak a leglegleg kluboknak szurkoltak világ életükben, sosem tudták meg, milyen a legvégén kullogni és mik a napi problémák. csak a bajnokság első helye a jó és csak a cl első helye a jó. dugig vannak pénzzel, semmi sem számít, mert mi vagyunk nr1 és amúgy is mindneki bekaphatja, ha valaki kell, hát megvesszük, kivásároljuk, mindegy, hogy a pénz eredete netán vitatható, hogy gazdálkodták ki, meg egyáltalán, ez az egész mentalitás, ahogy van..
    az ilyenek ilyenkor egyszerűen a saját csapdájukba esnek. élcelődnek azon, ha másik top klub szív, nincsen jó korszaka éppen, de amikor a sajátjuknál szar van, akkor máris megy a kiesés, meg a hiszti és összeomlik a világ. a realitás, a helyzet reális felmérése meg távolba vész, vagy amúgy sem volt meg soha... :)
    mindennek van egy termék életgörbéje, így a kluboknak is, az adott csapatnak is, majd ha járnak iskolába, akkor megtanulják ezt is. a barcelona legtöbbek által ismert termék életgörbéje jelenleg hanyatlóban van. majd lesz egy másik csapat, amelyik összeáll, megfelelő edzővel, gondolkodással és újra indul az életgörbe az elejétől. a holland kontingens alatt is ugyanúgy megvolt a barcelonának ez a görbéje, majd pep alatt és majd lesz újra. ez teljesen természetes.
    ugyanez van most a manu esetén is, nem tudom mire fel ez a nagy sírás rívás, nem omlik a világ össze, de aki nem képes reálisan és valamennyire tárgyilagosan megérteni az ok-okozatot, annak tényleg nem marad más, mint a puffogás meg a frusztráció.
    javaslom nekik, hogy talán egy közép szintű csapatnak szurkoljanak, hamar átértékelődnek, mi az, hogy szurkolni, örülni egy durtmund verésnek, mint a csodának, miközben meg a kiesés szélén állunk. már megint :DDD én csak mosolygok ezeken a nagy manu gondokon, mert nevetségesnek és túllihegettnek tartom az egészet, de ugyanígy a barcelonára is igaz, vagy majd a realra is fog hamarosan. aztán a frusztrációból fakadóan jönnek az ilyen kapálózások hogy akkor bekínálunk kurva sok pénzt mert van és problem solved.. rablóbanda az ilyen, nem top klub. és képtelenek megérteni, hogy a dortmund vagy a bayern, egy schalke, leverkusen teljesen másképpen, más alapokon működik, mint az olajos angol és francia klubok, más a mentalitás, más a törvényi szabályozás, ami működik a németeknél, az nem fog az angoloknál és fordítva. minél gusztustalanabbul nagyobb és arrogánsabb a pofája az adott klubnak, hogy ők majd pénzért mindent megszereznek, annál inkább antipatikussá válik számomra. és szomorú, hogy ezt a magukat komoly szurkolóknak beállító fanok is teljesen elfogadják és azonosulnak vele. de úgy tűnik ez a mentalitás már erősen gyökeret vert.
    igen, irigyelni lehet a dortmundot, a szurkolóit, én legalábbis irígykedve nézem az álló tribünjüket, mert a semmiből, egy komoly üzleti terv és piacgazdasági alapon, fiatal, tehetséges játékosokkal kvázi "apróból" építettek real madrid alázó klubot, és akkor is kint voltak és telt ház volt, amikor csak a szívás ment. amelyik jelenleg ott van az elsők között nemzetközi versenyeken is, pedig a játékosai a tradícionálisan elfogadott szupersztárok mellett egy lapon sem említhetők, mondhatnám azt is, hogy tabukat döntögetnek és jól mutatja, hogy igen, kisebb büdzséből is lehet komoly meglepetést okozó együttest kovácsolni, nem csak abból, hogy a legatyásodott lúzer klubokat felvásárolják a mágnások, majd pumpálják bele a százmilliókat pénzmosás miatt, és közben szépen pipálgatják a bevásárló listát. valahogy megtalálták az egyensúlyt a tehetség és az üzlet között, mert igen, ott is fizetni kell már nagyon a srácokat, mert pont az ilyen pénzmosó tulajok miatt az egekbe szöktek az árak. egy dortmundnak nem lesz több, nem lesz annyi, mint az angol kluboknak, ahol gondol egyet a tulaj és még betol száz milliót és izomból, kilóra megvásárolva akarja megoldani a gondjait. alig várom már, hogy valami felső plafon, vagy valami nemzetközi egyetemes szabályozás legyen az egész bértáblára, mert a kisebb klubokat tönkreteszik idővel. aztán marha érdekes lesz, hogy minden évben ugyanaz a 4 csapat fog a cl első helyért kűzdeni.. nem szeretném, hogy idáig jussanak a dolgok.

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Új hozzászólás Aktív témák