Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz LuckyL #103265 üzenetére

    Az a baj, hogy ez is olyan, mint a politika. Ha nem X párttal szimpatizálsz, akkor biztosan Y párttal szimpatizálsz. Pont. Más eshetőséget el sem tudnak képzelni sokan.

    Ugyanez itt is. Ha oltatsz, akkor sokak szerint rettegő bégető birka vagy. De ha nem oltatsz, akkor meg mocskos antivaxxer vagy.

    Vannak, akik próbálnak kivárni, hogy egyáltalán legyen tapasztalat a több millió beoltott után, hogy meddig véd az oltás. Hiszen a mai napig fél évet mernek biztosan mondani a kutatók is, felette a találgatás/reménykedés megy. Ahogy telik az idő, egyre többet fogunk tudni.

    Még az oltások kifejlesztésének folyamata során hangoztatták, hogy majd megvéd a vírustól és nem is fertőzöl. Azóta van tapasztalat, ja, hogy nem feltétlen véd meg, hanem kórházba nem kerülsz, mert enyhébb tüneteid lesznek. Ja és fertőzhetsz is.

    Erre egyébként szüleim a legjobb példa. Kb 18 nappal az AstraZeneca 2. adagja után anyám elkapta a vírust. Bement dolgozni az egyik ökör, aki köhögött és lázas volt. Ennek az lett az eredménye, hogy 11 dolgozóból 10 elkapta a vírust, be is kellett zárni egy ideig a hivatalt. Ja, mindenki oltva volt. Van aki kettővel, mint anyám, van aki még csak az elsővel.
    Anyám otthon lefertőzte apámat is. Valóban nem kerültek kórházba szerencsére, de megvolt a 4-5 napig tartó 38 fokos láz és a köhögés. És ami a legfontosabb. Kb 1 hónapja jöttek ki a betegségből és MINDKETTŐNEK magas lett a cukra. Erre két hete derült fény, azóta magas, most megy a matek, meglátjuk mi lesz. Úgy, hogy előtte nem volt magas egyiknek sem... Akkor most mi ez? Az oltástól van? A vírustól van? Más egyéb? Ha a vírustól van, akkor hogy is van az, hogy megvéd a long covidtól? Na ezért kell még sok-sok tapasztalat az oltások után. De itt mindenki mindent olyan biztosan jelent ki, mintha kész tények lennének.

    Szóval igen, lehetséges, hogy azért nem kerültek kórházba, mert be voltak oltva. És ez jó. De lássuk honnan indult a vakcina védelmének az elképzelése és kb mi ami a tapasztalatok után látható. Nem vág egybe teljesen.

    Emiatt vannak sokan, akik várják, hogy tapasztalatok alapján újabb, hatékonyabb, biztosabb vakcinát fejlesszenek. De őket meg a két pólusban gondolkodók egyszerűen nem tudják hová tenni.

    Sokan azt sem fogják fel, hogy attól, hogy valaki gyógyszerkísérletnek nevezi a dolgot, azt nem ledegradálóan mondja, hanem szimplán tényként. Egy szükséges rosszként. Azzal én is egyetértek, hogy nincs idejük évekig tesztelgetni, mert akkor addigra kihal a fele nyugdíjas és beteges embereknek. Szóval igen, gyógyszerkísérlet, de nem feltétlen szándékosságból és gonosz tervektől átszőve. De látod, nem lehet ilyet mondani, mert a kétpólusóak közül jön a "vaxxer" pólus és BTK-t meg börtönt kiált rögtön...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák