Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz Disk4mat #105233 üzenetére

    "megkérdezhetem, hogy melyik városban élsz, mennyi idős vagy, és mivel foglalkozol?"

    Ugyan nem nekem szántad ezt a kérdést, de már többször láttam tőled, hogy aki nem oltatta magát, annak feltetted ezt a kérdést. Olyan érzésem van, hogy valami házi "statisztikát" gyűjtesz fejben, amivel azt akarod igazolni, hogy az nem oltat, aki alacsonyabb végzettségű, "egyszerűbb" munkát végző ember.

    Az én oltatlanokat tartalmazó buborékom nagyrészt mérnökökből áll, én is az vagyok (és nem vagyok beoltva), de nem klasszik mérnöki területen dolgozom.
    Az oltatlan ismerősök/barátok között van IBM-nél vezető beosztású, amerikai vegyipari cégnél dolgozó cimbora, aki egész Közép-Európa üzleti ágát viszi, van egy háziorvos, sok beosztottként dolgozó mérnök és néhány közigazgatási diplomával rendelkező. Budapestről beszélek 1-2 kivétellel.

    Egyikük sem vírus és oltásellenes, mindenkinek hasonló a véleménye, azért nem kértek oltást, mert még túl kevés a tapasztalat a vakcinákkal hatásosság, időtartam és minden más téren. És nem, nem azért mondja mindegyik ugyanezt, mert két hetente összeülünk és egymást tüzeljük fel ezzel a nézettel. Vannak olyanok, akikkel évente 2-3 alkalommal tudok találkozni/beszélni és mindenki így gondolkozik. Továbbá senki nem az itt sokat emlegetett szövetkezet tv-n és a facebook bohócok összeesküvési nanorobotos billgéces elmebeteg oldalain tájékozódik.

    Ha már a munkakört, végzettséget görgetem tovább, akkor viszont a kétkezi és kiszolgáltatottabb munkát végző ismerősök/rokonok közül többnél is az volt az indok, őt nem érdekli az egész, se a vírus, se a vakcina, se az, hogy mi hogyan és miként működik az egyes típusok közül. De beoltatta magát azért, hogy ne csesztessenek/mehessek nyaralni/ne rúgjanak ki stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák