Új hozzászólás Aktív témák

  • kwzatz

    őstag

    válasz Cs1csó #109636 üzenetére

    Persze, nincs a profiljukra írva, viszont kommentben szó szerint írták, legalább 3-4 ember. Meg is fordíthatjuk egyébként a kérdést: Az nem abszurd, hogy magától értetődően adat be egy olyan vakcinát, - illetve néz hülyének mindenki mást, aki nem tesz így, legyen az akármilyen egészséges életmódot folytató egyén, vagy olyan, aki már átesett a betegségen, esetleg a kettő kombinációja - ami egy újonnan bevezetett eljáráson alapul és aminek a hosszú távú hatásait - időutazás hiányában - még nem láttuk; ahelyett, hogy változtatna az étrendjén, sportolna, letenné az alkoholt/cigit stb., ami nemcsak a Coviddal szemben növelné az esélyét, hanem alapvetően meghosszabbíthatná az életét? Igen tudom, az melós.

    Sőt, még az előzőekhez:
    Azt még ironikusabbnak - de mondhatnám azt is, hogy kifejezetten pofátlannak - érzem, amikor egy ilyen, saját bevallása szerint kórosan elhízott delikvens ecseteli, hogy ő megfizettetné a kórházi ápolást azokkal, akik nem oltatják be magukat és Coviddal kórházba kerülnek. Valahogy elképesztő ezernyi szempontból ez az eltorzult, illogikus, szűklátókörű gondolkodás.
    Hogy nem merül fel benne, hogy valószínűleg ő az, aki élete során jobban terheli az egészségügyet - mégsem jutna senkinek az eszébe, hogy azt követelje, hogy a kórosan elhízottak fizessék a számlát -, hogy mindenki fizeti a járulékot, hogy vannak etikai szempontok, vagy hogy az alkoholistákat, dohányosokat, drogosokat - pedig ez jobbára mind választott kockázati tényező - is ellátják.
    Messzire lehet menni azzal, hogy mindenki fizet, aki nem kifejezetten önhibáján kívül, egészséges életmód mellett kerül kórházba.
    Félelmetes kezd kicsit lenni, hogy ezt egyáltalán le kell írni.

    [ Szerkesztve ]

    "Everything is high risk, if you are a pussy."

Új hozzászólás Aktív témák