Új hozzászólás Aktív témák

  • Kékes525

    félisten

    válasz Asbee #25410 üzenetére

    "Megkell próbálni a nyitást, nem lehet egy országot a végletekig leállítani "

    Ezzel én is tökéletesen egyetértek.

    DE! Nem lehet mindenáron, akármilyen körülmények között, alig tudásra alapozva, rossz döntéseket hozva, essünk neki, aztán majd csak lesz valami, módon nyitni. Ez az amivel nagyon nem értek egyet. Most pedig ez történik. Légy szíves mond el azt, hogy hogyan lehet jó lelkiismerettel, úgy nyitni, amikor nincsenek felmérések az ország fertőzöttségéről, nincsenek felmérések a megyék fertőzöttségéről, nincsenek felmérések a városok falvak fertőzöttségéről. Nincsen megfelelő mennyiségű és minőségű védőfelszerelés és teszt. Nincsen a lakosságnak szánt állandó felvilágosítás ezek helyes használatáról. Az a teszt, védőfelszerelés és az operatív törzs tájékoztatója az egyrészt nagyon kevés és nem reprezentatív (a teszt). A megfelelő és biztos nyitáshoz alkalmatlan.

    A teljesen elhibázott döntésekre nagyon jó bizonyíték az, hogy már majdnem 1 hónapja hazaküldtek több tízezer embert, akiknek ez akár az életükbe fog kerülni vagy a meglévő betegségük sokkal súlyosabbá fog válni. Ez a döntés az emberek tízezreit nyomorítja meg. Miért nem lehetett dinamikusan, fokozatosan intézni ezeket? Sehol a világon nem volt olyan fertőzés, hogy az egyik napról a másikra a szinte semmiből 100 ezrek lettek betegek.

    Ahhoz, hogy nyissuk vannak alapfeltételek, ezeket a Palkovics miniszter által vezetett konferencia is kimondta. Röviden a következők.

    1. A gyanús betegek tesztelése.

    2. A Pozitívok nyomkövetése és ezek tesztelése.

    3. A pozitívok izolációja, a gyanúsak izolációja a teszt elvégzéséig.

    4. A potenciálisan fertőző gócokban a potenciálisan fertőző emberek állandó tesztelése.

    5. Megfelelő minőségű és mennyiségű védőfelszerelés beszerzése és eljuttatása azoknak akikre erre szüksége van.

    6. Megfelelő mennyiségű és minőségű PCR (ennek többszöröse megvan az országban a járvány előtti időkből is) és megfelelő minőségű és mennyiségű szerológiai teszt beszerzése. Ez viszont nincs.

    7. Politikától teljesen független szakértők irányítsák a járvány kezelését, akiket a politika nem befolyásol.

    8. Hogy mit és hol nyissunk, az kizárólag csak a gócpontokban történt tesztek után és az országos és helyileg elvégzett reprezentatív tesztek után lehetséges. Az alapot adhat arra hogy milyen "lazaságok" engedhetők meg és mi nem.

    9. A lakosság állandó tájékoztatása a védekezésről módjáról oktató filmekkel a közmédiákban és az interneten.

    Mindegyik szükséges és csak együtt elégséges feltétele a nyitásnak.

    Fennállnak ezek a feltételek? Pillanatnyilag egészében egyik sem, legfeljebb részleteiben.

    Ezek után tényleg csak a pánik keltők azok, akik riogatnak és be akarják zárni az országot, mert ők rajongnak a bezárásért és csak teszt fanatikusak. :U

    Aki bármilyen módon vitatkozni akar velem az részletesen menjen végig az összes ponton és cáfolja meg egyenként minden pontját, mert minden pontja szükséges és csak együtt elégséges feltétele a nyitásnak.

    Ja és mivel a fórum alkalmatlan a részletes, egyértelmű, kimerítő kifejtésre, így írásom tartalmazhat félreérthető részeket, hiányosságokat és tévedéseket. Megköszönöm, ha kiegészíttetitek és kijavítjátok ezeket. :R

    Bocs, ha túl hosszú voltam! :R

    [ Szerkesztve ]

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák