Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz t72killer #31162 üzenetére

    Eddig is tahosag volt barhol ugy kohogni, tusszenteni, hogy nem tetted legalabb a kezed a szad ele, vagy nem konyokhajlatba, zsebkendobe tusszentettel, ill. ha belenyomtad a turhat a tenyeredbe, akkor nyugalommal kezmosas nelkul kezeltel le masokkal, stb. Ez nem koronavirusos sajatossag, hanem igenytelenseg az emberek reszerol, ami regota altalanos.

    Az osztrakoknal majus eleje ota nagyjabol hasonlo szinten van a napi uj fertozottek szama, nincs hir szuperterjesztokrol. Felesleges minidg a 14 napos lappangasi idovel jonni. A Robert Koch Institut szerint a median lappangasi ido 4 nap, szamos tanulmany 4-6 nap median lappangasi idot ad meg, a maximum ertek a 14 nap. Az osztrakok maszkhordasa nagyjabol hasonlo, mint ami itthon is van, annyi kivetellel, hogy boltban is maszk nelkul jarhatsz, nincsenek csucsok az esetszamban. Holnap jar le a 14 nap az enyhites ota, akkor se lesz tobb szaz friss fertozott, de visszajovok, hogy beszamoljak rola, mi lett a nyitas eredmenye.

    Nemeteknel hasonlo a helyzet, a par hettel ezelotti minimalis szuperterjeszto utan nincs hir ettermes vagy istentiszteletes, korusos szuperterjesztokrol. Az ettermek kozul sok kinyitott, megsincs novekedes a szamokban.

    Göttingenben egy epuletre lekorlatoztak a gocpontot, alapvetoen rasszista amit most irok, de kissebsegiek lakta helyrol van szo... Nezd meg ezt a kepet tobbet mond mindennel a vedekezesi moralrol.

    Maszkhordas: hordom, mert kell, de most nagyjabol olyan erzesem van, mint amikor kinthagyjak az utjavitas utan a frissen elkeszult szakaszon a 40-es tablat. Ertelme semmi. Szubjektiv velemeny...

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák