Új hozzászólás Aktív témák

  • Kékes525

    félisten

    Tegnap 280 ezer volt az új fertőzöttek száma. Újabb világcsúcs. Lassan már átlagban 300 ezer napi növekedéssel kell számolni. Nemsokára megfog állni a növekedés üteme, a tesztelés limitálása miatt. Nincs annyi teszt és tesztelő ember a világon, amely lehetővé tenné a vég nélküli növekedés fokozódását.

    Szerintem a valóságban sokkal nagyobb a napi növekedés, mert nagyon sok országban alig tesztelnek, és ahol sokat is tesztelnek, ott is sok ember kiesek a tesztelés alól valamilyen ok miatt. Úgyhogy nyugodtan megszorozhatjuk a számokat akár 100-al is. Azaz legalább 1.5 milliárd ember már elkaphatta a vírust. Sokáig ez epidemiológiai okok miatt sem növekedhet ilyen ütemben, mert ahogy közeledünk a nyájimmunitáshoz, úgy annál inkább fog csökkenni a terjedés üteme.

    Ma már látni, hogy a nyájimmunitás elérésének ellenőrzésére nem biztos, hogy alkalmas az emberekben előforduló IgG mérése, mert azok, akik erős immunrendszerrel rendelkeznek, a sejtes védekezéssel is immunizálódhatnak! A sejtes védekezésnek is van memória sejtjei. Másrészt ha kevés antitest alakul ki egy-egy betegben, az sem számít, mert ha ismételt fertőzés éri, akkor a memóriasejtjei felszaporíthatják az antitestet termelő sejteket és nagyon gyorsan megnő az antitestek száma a koronavírus ellen. Ezekben a kérdésekben a média erősen torzít!

    [ Szerkesztve ]

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák