Új hozzászólás Aktív témák

  • Floyd80

    addikt

    Ezek a cikkek, amiket ma sajátosan összekapcsoltam. A CNN-es cikk a "láthatatlan" fertőzökről szól, átnézve a kormányzati tájékoztatóoldalt, nem találtam róla egy sort se, hogy ezzel is számolnunk kellene vagy a törzsnél ez szóba került volna, lehet, nem követtem mindegyiket. Új fogalom nekem ez a viral load, különböző koncentráció van bennünk? Ezért hallhatott meg a kínai fiatal orvos?

    Az indexes véleményt, amely az elmúlt évek gyakran felelőtlen központosításának eredményeit vetíti ki a mostani vészhelyzetre, szépen alátámasztja a "CEU-s" szóvívő megnyilatkozása is.

    Az egész olyan, mintha ez Magyarországon csak egy rendészeti, logisztikai probléma lenne (mondjuk mivel eü kvázi nincs is) , amit a vészhelyzetben (árvíz, migráns stb.) mindig előkerülő arcok majd levezényelnek a szokásos arroganciájukkal és cinizmusukkal. Illetve csak vessük össze Viktor "nem veszélyes" és Boris Johnson kb. "darkest hour" vár ránk előadását.

    https://edition.cnn.com/2020/03/14/health/coronavirus-asymptomatic-spread/index.html

    "There is also strong evidence that it can be transmitted by people who are just mildly ill or even presymptomatic. That means COVID-19 will be much harder to contain than the Middle East respiratory syndrome or severe acute respiratory syndrome (SARS), which were spread much less efficiently and only by symptomatic people," he wrote, using the scientific word for the disease caused by the virus.

    Viral load is a measure of the concentration of the virus in someone's respiratory secretions. A higher load means that someone is more likely to spread the infection to other people.

    https://index.hu/velemeny/olvir/2020/03/15/amnesty_international_koronavirus_kormanyzas_vig_david/

    "Lengyel élettársammal megnéztünk egymás után egy lengyel és egy magyar híradót, amely a koronavírussal foglalkozott. A lengyel híradóban polgári ruhában lévő egészségpolitikusok, illetve orvosok osztottak meg információkat arról, hogy hány ezer új lélegeztetőgépet és maszkot vásárolnak, hogy mik a legjobb elérhető gyakorlatok a lengyel egészségügyben, és hogy csökkentik a társadalmi érintkezések számát Lengyelországban például az iskolabezárásokkal vagy a misék látogatása alóli érseki feloldáson keresztül. A magyar híradóban hivatásosok beszélnek rendvédelmi egyenruhában konkrétumok említése nélkül arról, hogy a kórházak mindenre felkészültek, miközben a kormányzati közösségi média oldal arról tájékoztat, hogy a járványügyi szabályokat megsértő irániakat idegenrendészeti eljárásban toloncoljuk ki. Majd a miniszterelnök úgy nyilatkozik, hogy a járványt elsősorban külföldiek hozták be Magyarországra.".

    https://444.hu/2020/03/15/kovacs-zoltan-a-kormany-megteremtette-az-egyertelmu-hiteles-es-megbizhato-informacioaramlas-alapjait

    Felelősségteljesen kell beszélni a vírusról, számít, amit és ahogy beszélünk, különösen fontos tanácsok ezek a szenzációhajhász sajtónak, kiemelten az ellenzéki médiumoknak – mondta. Kovács Zoltán az igazságtartalom nélküli pletykákra példaként említette a Budapest és Debrecen lezárásáról szóló álhíreket, amik 3-4 napig tartották magukat.

    "Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

Új hozzászólás Aktív témák