Új hozzászólás Aktív témák

  • daneel_hu

    addikt

    válasz lacafaca #47304 üzenetére

    "Igy...amugy meg szerintem tudod jol, nekem vesszoparipam az egeszseges etkezes es az idealis suly...aki dagadt, annak elsodlege feladata az eleteben az idealis testsuly elerese, ez a legfontosabb. Testmagassag-100+(5-15% izom, csontozat fuggvenyeben) es nagyjabol golyoallo is vagy. Anno nekem is ez hozta meg az egeszseget, 25kilot dobtam le 5ev alatt es mar tobb eve ez stabil mindenfele sportolas nelkul, csak egeszseges taplalkozassal es (neha) kemeny fizikai munkaval"

    Kemény fizikai munka hasonló mintha valaki sportol(na).
    A sport azért nem lebecsülendő, rengeteg pozitív hozadéka van, főleg a szív és érrendszerrel kapcsolatban. Ráadásul a tüdő is fejlődik tőle hosszabb távon, a szerzett állóképességről nem is beszélve. Le lehet persze fogyni a kaja megváltoztatásával is, de inkább érdemes kombinálni a kettőt.

    Egy élsportoló pedig lehet rommáedzett állapőotban is, ilyenkor az immunrendszere sérülékenyebb mint általában. Azért az élsportolók többsége hibátlan metabolikus állapotban szokott lenni, ezért jóval kevesebb covid19-es sztorit hallani feléjük.

    Viszont az emberek többsége nem mozog, nem sportol semmit se. Ez a gond.
    Menj ki egy strandra és nézd meg a 40-es, 50-es korosztályt, siralmas fizikai állapotban van szinte mindenki. Mozgás nulla, szar ócska, tartósítószeres műanyag kaják, jobb esetben minőségibb de zsíros cuccok - kombinálva a nulla mozgással. :D - és lehetőleg piával, cigarettával karöltve! :((( ;]
    És ez megy kb 55-60 éves korig ahol megjelenik az első komolyabb stroke vagy szívinfarktus. Jönnek hamarosan a gyengébb vagy durvább krónikus betegségek amivel el lehet éldegélni... még egy darabig.

    Azt kellene beleverni a fejekbe, hogy nem lehet tönkretenni a szervezetet, majd 55-60 évesen jelentkezni az eü-rendszerben, hogy "szétbasztam magam, tessék itt vagyok, rakjatok össze."
    Nem fog menni. :(

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák