Új hozzászólás Aktív témák

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz Kékes525 #50781 üzenetére

    Igazából az ő véleménye csak vélemény. Az már politikai vetülete ezeknek a dolgoknak, hogy sok ember mindent elhisz annak akit kedvel, semmit annak akit nem. A szövegértési problémákat meg már ide sem hozom.
    Mikor moderátorként írunk, azt így tesszük egyébként mi is csak fórumozunk. A Fórum szabályait tartjuk be és ennyi. Szakmailag nem vagyunk jobbak mint mások, itt meg tudtommal senki nem szakértő. Te biológus voltál/vagy, de gondolom nem ezen a területen. Itt a tudomány még amúgy is hályogkovács szinten van szvsz., hiszen tudtommal azt sem tudták még eldönteni, hogy a vírusok élnek-e, vagy sem.
    Saját véleményem szerint itt és most a Coviddal szemben el kell követni, amit lehet, egyensúlyozva a szükséges rossz és a lehetséges kockázatok között. A tudomány orvosi része nagyon úgy áll most ehhez, hogy ne fertőzzétek meg egymást, a kétméteres távolság maszkban biztonságos. A tudomány nem orvosi része viszont nem találta még ki, hogy miként működhet ilyen módon a társadalom. Tehát ha kikapcsolnák az energiaellátást, nem lenne élelmiszer stb. akkor szerintem hamar arra jutna a legtöbb ember, hogy "ott egye meg a fene, valamiben meg kell halni" Kell a maszk akkor is, ha 1%kal kevesebb lesz a fertőzött, de kell az orvosi ellátás és az egészségügy működtetése is például, akkor is, ha emiatt 30%-al több lesz.
    Az emberiség nem fog emiatt kihalni, ugyanúgy, mint a környezetszennyezés miatt sem. Legfeljebb az emberiség jelentős része hal meg. Személy szerint viszont mindenki saját magát sajnálja leginkább, a többi általában lózung. A személyes sors viszont olyan mértékben múlik véletleneken, nüanszokon, hogy csak a remény marad mindenkinek. Coviddal kapcsolatban nekem a cukor emeli a kockázatot, a nullás vércsoportom állítólag csökkenti. A BCG oltás bizonyos vélekedések szerint csökkenti, az elhízásom növeli. Azonban mivel visszatérve a focira kicsit, a kapufa is mellé, csak közelebb volt, nem fogom megtudni, hogy ha elkapom és túlélem pont minek köszönhetem, ha meg nem sikerül túlélnem miért ölt meg. Ráadásul csomó más okból is meghalhatok. Igazából ez a topik meg tényleg f*reszelés tudományos és járványügyi szempontból. Kevesen vagyunk itt ahhoz, hogy komolyabb befolyással legyünk a "köztudatra", tudományos felfedezésre meg az itteni beszélgetés alapján szvsz. nulla az esély... :)

    "Nem azt ígérték, hogy a vagyonuk is itt lesz..." (by Jólvanezígy Ádám)

Új hozzászólás Aktív témák