Új hozzászólás Aktív témák

  • daneel_hu

    addikt

    válasz forumpista #58802 üzenetére

    "Pedig az biztos hogy jóval korábban ott volt olaszban mint a hivatalosan bevallott (lehet hogy nem márciusban, de ősszel már biztos).
    Nézd meg a halálozási számokat, az első beteget február 20-án diagnosztizálták, 1 hónappal később már már napi 800-900 halott volt, ami népességarányosan 130-150 magyar halottnak felelne meg."

    Az a gond ezzel, hogy nem tudjuk mennyire pontosan, és milyen protokoll alapján írnak be a statisztikába covid-halottat. Az olaszokról el tudom képzelni, hogy mindenkit beírtak tavasszal, nálunk meg pont fordítva beírnak ugyan mindenkit, de mégis lemaradoznak páran.

    November végén volt a nulladik delikvens Wuhanban, nem?
    Mivel baromi sokan járnak kínaiak az észak-olasz régióban, decemberben már símán ott lehetett ez a szar. Az szerintem is valószínűtlen, hogy február elején jelent meg a czucc.

    Amennyiben már ősszel olaszban volt, az azt jelentené, hogy nem Wuhanból indult ki a sztori, és ezt a mutációkon is látni kellene. A másik téves dolog, hogy az olasz tavaszi halálozást ne hasonlítsuk össze matematikailag a mostani magyarral mert a tavaszi elvileg erősebb vírus volt még, plusz azóta azért többet tudunk róla, legalább terápiás szinten van fejlődés.
    Ráadásul tavasszal jópár olasz kórház eü-részlege összeomlott, ez is emelhetett a staton.

Új hozzászólás Aktív témák