Új hozzászólás Aktív témák

  • Studiossrác

    aktív tag

    válasz andor80 #60927 üzenetére

    Igen, ez a problémám.

    Pont azért, mert ez a ferdítés amit a média csinál, ugyanúgy veszélyezteti a védekezést mint Gődénynek a munkássága.

    Hogy miért? Egyszerű... Az emberek 1 része tart a betegségtől (magamat ide sorolnám), egy része fél, egy bizonyos része pedig betegesen retteg/pánikol. Nyilván az utóbbi a baj.

    Innentől kezdve nettó pszichológia. Elképesztő feszültség van az emberekben, teszem azt ez a közlekedésben is látszódik. Ha az ember retteg, kiutat keres. Ezeknek az embereknek egy adott része (és szerintem nem is csekély része) akármilyen hülyeségnek hinne/hinni fog, csak, hogy ne kelljen így rettegnie. Tehát bármibe belekapaszkodna, csak ne kelljen rettegnie. Itt jön képbe a média felelőssége. Egyrészről mert annyira tolják Gődényt, hogy jó eséllyel ezzel fog találkozni először, másrészről pedig egy rettegésből menekülő embernek a számára a minél erőteljesebb menekülési útvonal lesz a legmegfelelőbb. Márpedig ha egy vírustól rettegő ember hall egy "vírustagadóról", az a lehető legerőteljesebb menekülési útvonal. Azaz jó eséllyel a vírustagadó jelző miatt fogja választani a Gődény féle vonalat.

    Azaz ha nem tolnák ennyire Gődényt, egyrészről kevesebb emberhez jutna el a hülyeségeivel, másrészt pedig ha a helyén kezelnék, és annak neveznék ami, nem adnának olyat a szájába amit sosem mondott (vírustagadó), akkor messze csekélyebb tömeg lenne a tábora.

    Mindkettő nagy gond, és az utóbbi miatt aggasztó számomra, hogy ezt a vírustagadó mantrát elültette a média az emberek fejében. És igens, ez is befolyásolva a védekezést.

Új hozzászólás Aktív témák