Új hozzászólás Aktív témák

  • Z.É.T.

    őstag

    Kemenesi Facebook

    📈🎄Rövid gondolatok estére

    Özönlenek a konkrétabbnál konkrétabb bemondások, R0 és platózás tekintetében is. Megjegyezném, hogy ilyen minőségű és mennyiségű bejövő adat mellett egyikről sem lehet megalapozottan beszélni. Fő minőségi indikátorként a pozitivitási arányra gondolok a tesztek esetében, ami az utóbbi 4 napban megint növekedést mutatott (18%->22%). Így a platózás is lehet diagnosztikai kapacitási telítődés eredménye és hamis képet festhet a valós járványról.

    A lényeget véssük az eszünkbe, az a leginkább gyakorlatias megoldás: ☝️nagyon nehezen elért javulást rendkívül gyorsan semmissé lehet tenni.☝️ Így felelősen erről lehetne beszélni és arról, hogy még amennyiben javulás is lenne a következő hetekben a Karácsonyunk mindenképp visszafogott kell hogy legyen, hogy a közösen elért áhított javulást meg is őrizzük. Van arany középút, egyéni kockázatértékelés és józan döntések, járványügyi intézkedések - Viselkedjünk ezek mentén.
    Mellékelt képen az USA jelenlegi helyzete, ahol éppen a harmadik hullámot élik meg és nyakukon a hálaadás napja - ez komoly tanulságokkal fog szolgálni a mi karácsonyunk tekintetében is.

    Ugyanezt érzem a kommunikáció tekintetében, nyílt, következetes, érthető és tiszta kommunikációra van szükség és nem bemondásokra. Egyébként ezt a hibát az USA-ban is elkövették, íme egy informatív videó (angol)

    Egyéni felelősség, a kisebb kockázatű helyzetek vállalása, odafigyelés - ezt tudom javasolni amíg megérkezik a startégiai felszabadítás a széleskörűen elérhető vakcinák képében...valószínűleg jövőre.

    Addig is nézzük a dolgok jó oldalát és azt, hogy talán most vissza tudunk találni a Karácsony igazi értékeihez, a kötelező bevásárlások és országjárások nélkül, talán nem akkora családi összejövetelek képében mint eddig, talán ezúttal külön egymástól de mindenképpen egymásért.

Új hozzászólás Aktív témák