Új hozzászólás Aktív témák

  • updog

    senior tag

    válasz #20749568 #64903 üzenetére

    Amikor a gazdasági károkat/következményeket emlegetitek többen, szerintem nem érzitek hogy ami ez előtt volt (bármennyire is szépnek tűnt az utolsó világválság óta eltelt időszak, az csak mese volt és látszat), az azért dőlt most dugába ennyitől, mert sokminden nem stimmelt semmilyen szinten.

    Ha minden OK, habzsi dőzsi, persze hogy nem látszik ha valami nem (jól) működik. Ha baj van, akkor meg megmentik a közösből - így soha nem fog normálisan működni a gazdaság (hadd ne vetítsem ezt le egyének szintjére pedig lenne példám). Aki fejjel rohan a falnak, ne biztassuk hogy milyen ügyes.

    Pl. nagy reménységem hogy az elmúlt években a pesti életet az építkezések miatt megkeserítő, újonnan épített irodaházak a homeoffice elterjedésével ott fognak megrohadni.

    Azt ami most bedől(t), hagyni kell a francba, nem megmenteni (főleg nem emberéletek árán, mert pl. nekem az a preferenciám hogy szeretek élni, és azt is szeretem ha a számomra kedves emberek élnek, lehet hogy ti máshogy vagytok vele, van jogod máshogy gondolni, de össztársadalmi szinten meg nem lehet mindkettőnknek igaza, ezért vannak a korlátozások, szerencsére világszinten is az emberéletek pártján állnak akik ezt eldöntik).

    Én 20 éve voltam iskolás, de azok alapján amit olvasok (és látok, mivel most is van pedagógus a családban), szerintem nem az a legnagyobb baj az - itthoni - közoktatással hogy most akár egy teljes évet is tétlenül töltenek el a diákok...

    Általában egyetéretek hogy egy jól működő társadalomban békeidőben kb. bármit rábízhatsz az emberekre, oldják meg ahogy akarják, nem lesz nagy baj, akármennyi és akármekkora hülye van köztük. De ez most nem az a helyzet.

    [ Szerkesztve ]

    "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Új hozzászólás Aktív témák