Új hozzászólás Aktív témák

  • szaszayanou

    aktív tag

    válasz LámaZ #71366 üzenetére

    "A kórházakban van takarító személyzet, akik ugyan takarítanak és fertőtlenítenek, de ők is csak emberek, és nem biztos, hogy a takarítószereket a megfelelő töménységben használják, nem minden apró kis sarkot, ajtókilincs aljat, stb. stb. tudnak alaposan kitakarítani, emiatt - és most nagyon figyelj! - a kórházakban lassan, évek alatt olyan REZISZTENS baktériumtörzsek alakulnak ki, amelyek hétköznapi takarítással nem kiirthatók."

    Az általad említett baktériumok a gyógyszerekre rezisztensek és nem a Domestos-ra. A helyzet az, hogy jellemzően nem fertőtlenítenek megfelelően a kórházakban, valamint a személyzet nem tart be egyes szakmai szabályokat a működésük során. Ezek főleg a pénz-, és munkaerőhiány okán kialakult sz*rok bele mentalitás, és az ápolók leterheltsége. Egy kórházi takarítót akkor sem fognak kirúgni, ha rosszul végzi a munkáját, mert 100k-s fizetésért csak sokára fog más a helyére jelentkezni. Vagy másik példa: vérvételnél, szurinál ugye van helyi fúvókás fertőtlenítés, ami azonban nem hat rögtön, hanem van kb. egy perces behatási idő. Egy leterhelt ápoló sem fogja ezt végig ülni, ha rohanni kell a többi betegéhez.

    Vagyis a kórház nem egy nagy petricsésze, amiben elkerülhetetlenek a kórházi fertőzések. Ha így lenne, akkor nem lennének óriási különbségek az országok között.

    Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.

Új hozzászólás Aktív témák