Új hozzászólás Aktív témák

  • Z.É.T.

    őstag

    válasz Parci #73644 üzenetére

    Bevallom, én az utóbbi napokban egyre borúsabbnak látom a jövőt járványkérdésben (is).

    Ezek megvoltak? (talán syberia hozta ide, vagy a másikba)
    Itt, mind a linken található, mind a következő (január 6. Kérdések és válaszok cikk*) elég rosszul hangzanak.
    (dél-afrikai mutáció, endemikussá válás kérdéskör)

    Többek között egy mondattal megerősítí egy korábbi fejtegetésem, miszerint ezek (brit, dél-afrikai) a mutációk nem halálosabbak, mégis halálosabbak. (a magasabb fertőzőképesség okán)

    Illetve ebben a thread-ben (preprint study linkelve benne) is van pár hervasztó rész.

    És ami miatt (is) nagyon kellene rohanni az átoltottság felé, hogy ne kelljen módosítani az mRNS vakcinákat, mert az oké, hogy 4-6 hét alatt meg tudják oldani, de akkor ismét nyájimmunitási arányig újra kellene oltani a föld lakosságát.

    Szóval, ha ez eddig nem volt nyilvánvaló, akkor most látványosan, a világ szeme előtt vizsgáznak az országok vezetői és eddig a többség bukásra áll.

    Egy gyenge hasonlattal: a flotta felszállása után tudtuk meg, hogy a pilóták nem tudnak repülőt vezetni és másodpilóta helyett is inkább egy kazal luxusprostit hoztak csak magukkal.
    Már csak az a kérdés, hogy sikerül-e gyorsan megtanulniuk a landolást, vagy becsapódunk.

    *"Kavanagh: Well, one of the things that’s really frustrated me with this epidemic and pandemic is that people are totally focused on dying. In other words, who is going to have a fatality or a fatal result. But in actuality, the disabilities are much, much more concerning because that is even affecting the young people. And it can be chronically disabling to people. Not saying that death isn’t a terrible factor or a terrible outcome. But the disability can be long-term. You’ve heard the term long-haulers. And people that are hospitalized, oftentimes are discharged with chronic lung, chronic kidney, and chronic heart disease. As you know, I’ve written an article in Infection Control Today® that advocated that in many ways, COVID-19 is a heart and lung virus. Because it can have asymptomatic mild carditis, which can present decades later as a cardiac myopathy. This is to me very concerning. And as with any disease, as we learn more and more about it, unless people die, those individuals that escaped death are often severely sick and have chronic long-lasting effects of this disease. We really do need to also focus on that. "

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák