Új hozzászólás Aktív témák

  • Csatravi

    senior tag

    válasz forumpista #74335 üzenetére

    A cigiről.
    Nem dohányzom, mert nem :) de ..
    Szüleink, nagyszüleink mezitlábast szívtak, ették a kenyérszalonnát és bizony ezek mellett is sokan bőven megélték a 75-90 év közötti életkort.
    Ezzel nem azt mondom hogy nem káros hanem azt, hogy néha túl van tolva a dolog.
    Döntő többségében a genetika dönt amit nem tudsz befolyásolni hogy milyen legyen.

    "Csak Te már hozzászoktál ahhoz, hogy még békeidőben is (2020 előtt), amikor felhívod a kardiológust, a belgyógyászt, vagy épp elküldenek egy MR/CT vizsgálatra, akkor vagy csak hónapok múlvára kapsz időpontot, vagy azt mondja az orvos hogy majd hívd fel 3 hónap múlva, hátha akkor lesz időpont mert most csak 3 hónap múlvára tudna időpontot adni (ami nem lehetséges)."

    Azért nem kapsz előbb időpontot mert az állam által finanszírozott havi keret betelik és ezért (is) alakul ki várólista. Mehetnének 24 órában a gépek de akkor a havi kereted már 2,5-3 hét alatt elfogyna. Addig míg volumenkorlát van addig ez van. Aztán van a másik eset mikor annyi beteg van hogy azért alakul ki várólista. Ennek is van oka. Nincsenek kellő számban orvosok. És ha nincs elég orvos akkor a doki az egyik munkahelyről a másikra futkosva próbálja meg fenntartani az ellátást. Pld rá a háziorvosok vagy a szakkellátásban dolgozó dokik. (szemészet, urológia, ortopédia stb. stb. sorolhatnám szinte mind)
    És mióta mi magyarok is hozzájuthattunk olyan technológiákhoz (amihez még 35 éve ezelőtt még esélyünk sem volt) így ezt a technológiát használnák. Csak köt a volumenkorlát és az eü személyzet nem megfelelő létszáma.
    Egy protézis vagy gerincműtétre sem azért kell annyit várni mert a bagósók, piások, zabagépek elveszik a helyet előled.

    Nem véletlen az hogy az átlagéletkor megnőtt annak ellenére, hogy sokkal több káros hatás ér minket (levegő, vegyszerek, élelmiszer .. stb) mint a rendszerváltás előtti időszakban.
    Jobb orvoslási technológiák és kémiai anyagok.
    Káposztalével, ráolvasással nem lehet gyógyítani még akkor sem ha vannak páran akik azt hiszik hogy de.

    #74352 forceberg
    "A várólistáról az a véleményem, hogy az szándékosan van fenntartva, hisz furamód, ha extrát fizetsz érte, sokkal hamarabb elvégzik a szükséges vizsgálatokat. "

    Van mondjuk 1000 beteg akit 3 hónap alatt lehet ellátni. Ha az ezer betegből 100 beteg úgy dönt, hogy inkább fizetne attól a 3 hónapos leterheltségi időtartam nem változik csak max a 100 beteg kerülhetne előrébb a listán. És hogy ne legyen hátrébb lökődés a várólistán azt meg valószínűleg megoldották okos könyveléssel. Idáig.
    Szóval a lista nem lenne kisebb ha a - pénzem van és ide az ellátást de sebtiben - embereket kiszűrik csak a sorban állás lenne korrektebb.

Új hozzászólás Aktív témák