Új hozzászólás Aktív témák

  • Peat;)

    veterán

    válasz Coyot #76454 üzenetére

    Tegyük hozzá a korlátozások is biztos elintéztek jó pár embert és igen vidéken teljesen más a helyzet, ott nincs más meló esetleg.

    Ugyanakkor amikor arról beszélnek ebben a fórumban is hogy mekkora a gazdasági kár akkor fontos lenne különválasztani az általános covid és az adott ország által alkalmazott korlátozások becsült hatását.

    A korlátozások okozta újabb gazdasági kárt rakjuk mérlegre a korlátozással elért kevesebb beteggel, halottal. Illetve amit sok sok ezer munkakorú ember hosszútávú munkakiesését jelentette volna a long covid miatt.

    Amennyiben nincs korlátozás ugyanúgy lettek volna egyéni tragédiák, megbecsülhetetlen számban munkanélkülivé válások, pl visszatérve egyik fórumtárs által írt takarító állásvesztésére: ha nem is pont ő de lehet más meg fél évig nem tudna fizikálisan munkát végezni.

    Én sokkal inkább látom a mostani indulatok mögött az emberi elkeseredettséget, türelmetlenséget mint a racionális gondolkodást...mindenki rohadtul unja főleg hogy nem látni hol a vége. Valamit hibáztatni kell, a vírust nehéz mert megfoghatatlan, maradnak azok amik szintén negatív hatásúak és ahhoz társítják sokan a teljes okozott kárt. Erre meg a kormányok által hozott intézkedések tökéletesek, pláne hogy senki nem volt a helyzet magaslatán. De szerintem ettől még szükségesek.

    Én sokkal inkább az nem tudom értelmezni, ami intézkedések nem történtek meg...amit már nyáron is beszéltünk ismerősi körökben...mire várnak? Ott volt a nyár, ott volt sok hónap, de senki nem tett semmit. Várták hogy majd legyen oltóanyag és akkor minden jó lesz, meg majd csak felfuttatják a gyártást. Nem lehetett volna fél év alatt gyárat építeni mind a kétféle technológiára külön-külön? Nem lehetett volna licenszet kötni a már nyáron ismert 2-3 gyártóval? Aztán ami működik és beválik arra már mehetne a gyártás, igen 1-2 szerződés nem lenne lehívva meg egy gyár lehet üresen állna...kidobott zseton..a mostani helyzet jobb? Ha valami miatt akkor én e miatt vagyok dühös a csodás világra, hogy egy ilyen helyzetben sem tudtak együttműködni és legalább fél évet lefaragni ebből a hülye időszakból.

Új hozzászólás Aktív témák