Új hozzászólás Aktív témák

  • RaGi91

    senior tag

    válasz Joshi #19399 üzenetére

    Én pontosan ezért nem értem, hogy az oktatók nagy része miért nem készteti a tanulót, arra, hogy ne tartsa fel a forgalmat, hanem gyorsítson fel dinapikusan és haladjon tempósan (50km/h) a vársoban. Engem az oktatóm az 1. órán kivitt forgalomba (fék, kuplung, váltás átvétele után) és arra készetett, hogy menjek a forgalommal, gyorsítsak dinamikusan, de nem pörgessem túl a motort, spóroljak az üzemanyaggal. Mivel jól ment, egyből mentünk is városon kívülre. Hát gyorsan meg kellett tanulnom. Ez után csak rutint és tapasztalatot kellett szerezni. Azóta is (6 év) balesetmentesen közlekedek napi szinten.

    Sok oktató pedig hagyja, hogy a tanuló 20-30 km/h-s sebességgel szenvedjen az úton, ahol lehet menni 50-60-al is. Kb. 200m-en gyorsítanak ki 50-re. Sosem értettem. Ha fél az egyén, vagy bizonytalan, akkor vigye el egy kis forgalmú részre és adja ott meg neki a kellő tudást, hogy felgyorsítson 50-re (nem nagy cucc). De az nem megoldás, hogy hagyjuk bizonytalanul 20-30-al szenvedi egy nagyforgalmú szakaszon, ahol 10-20 autót is feltart.

    A szimulátorozás pedig senkit nem fog megtanítani vezetni, mert ne érzed magad alatt az autót, nem érzed a méreteket, nem érzed az erejét, a tonnákat. Teljesen más élmény maradjunk ennyiben.

Új hozzászólás Aktív témák