Új hozzászólás Aktív témák

  • fatal`

    titán

    válasz Marvinyo #39393 üzenetére

    Mennyi helyed van?

    Azt vedd figyelembe, hogy ezek viszonylag nehezek és összecsukva is tudnak azért helyet foglalni. Nekem a Wheel Stand Pron kívül más pont emiatt nem is nagyon jöhetett szóba (bár eredetileg egy Apexet akartam venni), ezzel egyelőre elégedett vagyok (múlthéten vettem), de nyitott állapotban tárolom úgy, hogy a pedál rész befér az ágy alá.

    Összecsukáskor a fékpedálra megy a cső, alá szoktak dobni egy papírt, egyébként szerintem ettől semmi baja nem lesz.

    NLR-nél ott a sima Wheel Stand, ami másképp csúkódik össze, viszont mindegyik standjük marha nehéz, ha jól emlékszem alapból 19 kiló, én emiatt nem ezt választottam. Illetve baromi drágák.

    Alternatíva még a 2 GT Omega Stand, ezek 12-13 kiló körül vannak, az Apex jóval stabilabb, eredetileg ilyet szerettem volna, de nem fér el. Most zárva van az európai bolt a brexit és a vámolás/áfakezelés miatt, valószínűleg hamarosan újra kinyit.

    Ha a súly és a méret abszolút nem probléma, akkor a többiekhez hasonlóan én is az atesz féle állványt javaslom, rendelésre készíti, nagyon jó áron. Privát üzenetek alapján még a mérete is rugalmas, lehet kisebbre is. Viszont a súlya 23 kiló, cserébe biztos vagyok benne, hogy teljesen stabil. Ha jól tudom cockpitet is készít.

    NLR és GT Omega standek mellett szól, hogy később teljes cockpitra bővíthetők, GT Omega ebben a tekintetben is olcsóbb, bár ennek nem igazán jártam utána, mert engem nem érint. Elképzelhető, hogy az atesz féle állvánnyal is megoldható ugyanez.

    NLR standeknél még érdemes figyelembe venni, hogy bár írja a Fanatec kompatibilitást (későbbi fejlesztés esetére mondom), de nincs konkrét típuslista (hogy mivel kompatibilis), Googlevel utánanézve a neten pl. a CSL-hez fúrni kell a platet (a kormányhoz, a pedált most hirtelen már nem tudom).

    WSP esetén sem kompatibilis alapból viszont lehet utólag a gyártótól rendelni és kiváló a support, a legidiótább kérdéseimre is 1 órán belül válaszoltak.

    Ha WSP-t veszel és tervezel váltani később, akkor érdemesebb a Thrustmasteres változatot, mert arra felmegy a Logitech is (a váltó is, pedál is), visszafele a T-LCM pedál és a TH8 váltó nem kompatibilis a Logiteches variánssal (a pedálban nem vagyok biztos, a váltóhoz S alakú plate jár, amire nem megy fel a TH8A). Fanatechez, pedig, ahogy írtam a gyártótól rendelhető másik plate, bár valószínűleg egy Clubsporthoz azért már instabil lenne a szerkezet, nem is említik.

    Ezek az elmúlt (vásárlást megelőző napok/hetek) tapasztalatai nálam. :) Elnézést, ha kicsit szedett-vedett lett a hozzászólás.

Új hozzászólás Aktív témák