Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz r4z #19458 üzenetére

    Az SMB alapú filemegosztással kapcsolatos bugok sajnos nem bugok, hanem szándékos tervezés eredménye. Az Apple a Lion környékén dobta a Sambat, és a saját SMBX nevű szarját tett be, ami SMB2-őt használ (ez a Windows Server 2008-tól jelent meg MS oldalon).

    Jó hír, hogy Windowsokkal ezért teljesen jól elvan, Linux/Sambaval kevésbé (NAS-ok, Android, és sokminden kapcsolódna/szolgáltatna Samba alapon ugye..). Azon múlik a dolog, hogy a linux oldali szerver/kliens milyen samba verziót használ, illetve hogy hogy van beállítva. Ebből adódóan régebbi NAS-okkal vagy egyebekkel lehet bukó az OSX SMB share (legyen az szerver vagy kliens), de akár újakkal is, ha a gyártó régebbi Samba verziót használ, vagy újat (3.6-tól oké azt hiszem, de sokkal inkább 4.x-től tuti), de SMB2.x támogatás nélkül.

    Kis magyarázat: SMB a protokoll neve, ez az MS saját gyermeke. A Samba pedig egy projekt amely az SMB-nek az opensoruce megoldását adja a világnak. Az SMBX pedig az Apple saját SMB támogatást nyújtó szoftvere (erre cserélték le a Sambat, és ezzel meg is szüntettek az SMB 1.x támogatását az OSX-nek).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák