Új hozzászólás Aktív témák

  • megema

    őstag

    válasz wm2 #22785 üzenetére

    Ha úgy haladnak, ahogy most, akkor inkább vissza kell rakni a Yosemite-ot. :( Lehet, hogy a rendszer mélyén történnek javítások, de a felület egyre rosszabb.

    Egy kollégának már összeszedtem pár hibát privátban, bemásolom:
    - Ha külső kijelzővel indítom újra a gépet, akkor utána két dolog nem vált retinára retina kijelzőn: a "Jelszó megadása" felirat bejelentkezéskor, és a dock alkalmazásnév felugrójának a háromszög (nyíl) része. Utóbbi szerintem Yosemite óta ilyen. A jobb gombos menünél viszont ilyenkor is retina.
    - Megtekintőben a bélyegképek panelja több sebből vérzik. Próbáld meg egy fekvő lapokból álló PDF esetén végiggörgetni a bélyegképeket. A felső kis, szürke fejléc és a bélyegképek szélén is megjelenik a görgetősáv "rejtett" háttere. Ezen felül, ha a görgetősáv fölé viszed az egérmutatót, akkor ugye kiszélesedik. Viszont, ha hagyod eltűnni, akkor egy pillanatra fehér háttér villan be. WTF? :W És túl lehet görgetni a bélyegképeket, plusz egynek való hely marad az utolsó után.
    - Próbálj Finderben nyilakkal mozogni egy mappában, ikonnézet mellett. Mondjuk egy olyanban, ahol az utolsó sorban csak egyetlen elem van. Azokban az oszlopokban, ahol nem szerepel az utolsó sorban elem, ha nyilakkal lépkedsz le-föl, akkor az adott oszlop utolsó eleme csak félig látszik, nem görgeti eléggé le a tartalmat.
    - Nézd meg bármilyen alkalmazás megnyitás ablakát (Cmd + O) ikonnézetben. Ha elsőre nem is minden programnál, de egy kis váltogatás után az oldalsávon biztosan nem görgeti eléggé le a mappák tartalmát, az első sor félig látszik csak.
    - 10.11.2 béták alatt már a listanézetes Letöltések mappa sem a legtetejére görgetve jelenik meg. (Gondolom az összes listanézetes mappa, de én csak a Letöltéseket használom úgy.)
    - 10.11.1 óta a rendszerhangokat monitorra dugva is a gép hangszóróján játssza le, nem a monitorén. Vagy épp nincsenek rendszerhangok, ha a gép némítva van. Minden más hang a monitorra megy. :F
    - Illetve az örök klasszikus, hogy retinán a Launchpad mappa-animációi lassúak.

    Ez mondjuk lehet szerveroldali probléma is:
    Az Outlook fiókommal nem igazán kompatibilis a Mail. Aliasról nem tudok küldeni, mert ugyan be tudom állítani, de úgy is a rendes címemről megy ki a levél. Elküldött mappában néha duplikálja küldés után a leveleket. Néha nem tud csatlakozni a szerverhez sem. Az elolvasás hatására olvasottnak jelölés néha megtörténik, majd utána kiderül, hogy a szerverig nem jutott el, újra olvasatlanként jelenik meg. Saját szerverrel működnek a beállított aliasok...

    Egyik sem vészes dolog, csak bosszantó, hogy ilyeneket benéznek. Van olyan hiba, amit már legalább 2 hónapja jelentettem, több verzió kapcsán is. Valószínűleg annyi jelentés érkezik be hozzájuk, hogy nem győzik (de szerintem nem is izgatja őket).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák