Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz pBandi #12145 üzenetére

    Kicsit. ;) Két fajta profil van: a gyári icc profil csak egy, az adott színtérbe fordító algoritmust tárol. A hardveres kalibrálás más tészta, 2 részből épül fel (egyik a másik nélkül nem ér semmit):

    - a megjelenítő hardveres beállítása: optimális fehérpont és színegyüttfutás meghatározása, színcsatornák kiegyenlítése, ezzel a monitor hardverének az adott színtér optimális reprodukálásához legközelebbi beállítása.
    - szoftveres korrigálás a videokártya "Look Up Table" (LUT)-ban, ez a hardveres kalibráció elnagyoltabb értékeinek finomhangolása.

    Az így készül icc profil fájlok ún. bővített profilok, amik tartalmazzák a LUT módosított értékeit is, így amikor indul a gép, először beolvassa a profil fájlt, majd a LUT loader betölti a módosításokat a videokártya memóriájába. Onnantól színhelyes a kép, de ez látható is a Windows töltődése közben, amikor az asztal bejön.

    (#12146) Peter M: A CMM-et felejtsétek el: felülírja a beállított kalibrált profilt és összekuszál mindent. Így is elég hülye a Windows színkezelése, nem kell még ezzel is tetézni! ;)

    [ Szerkesztve ]

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák