Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz Palee1989 #14489 üzenetére

    A SoundClouddal vigyázz! Az ott lévő tartalom szinte 100%-ig copyright-os! A FreePlayMusic pont azért van, hogy amatőr videóhoz, filmhez, reklámhoz, podcasthoz legyen háttérzene (bár most tényleg elérhetetlen valamilyen okból, majd javítják, gondolom). Iszonyat nagy a választék, majdnem 7000 track mindenféle stílusban és hangszerelésben. Egy ilyen baljós témájú képhez komplett baljós soundtrack-eket is találsz. Kár, hogy most nem működik.

    Ingyenes háttérzenét a jamendón is találsz, bár ott rengeteg sok a szemét, Vérpistike diktafonnal felvett garázs bendjénkek a csörömpölése, plusz sok a vokális zene. Ha véletlenül találsz olyat, ami meg is felelne háttérzenének, az mind fizetős ott is. Az én zenéim is fent vannak a Jamendón, és bár Creative Commons alatt letölthetők és terjeszthetők, nem háttérzenének készültek, így nem is illenek videók alá. Plusz ha meglátnám, hogy valaki a reklámja alatt az én zenémet használná, annak a tökére lépnék, mert kereskedelmi felhasználásra nem adtam engedélyt, így menne a per. Ha tutorial alá rakja valaki, és nem keres vele pénzt, tegye.

    Jobb egyébként, ha jogtiszta az ember fiókja, én már rájöttem. Régebbi videóimhoz én is jogvédett zenét raktam, aztán rájöttem, hogy Photoshop videó alatt nincs jelentősége Jordan Rudessnek. Ráadásul a YouTube is nínózott érte, hogy vegyem le. Hát levettem, mármint a zenét. Ingyenes zenei adatbázisból jobb összeválogatni a zenét, mert kategorizálva vannak, ráadásul mind instrumentális, tehát nincs az, hogy „de jó lenne ez háttérzenének, ha nem énekelnének bele”.

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák