Új hozzászólás Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    válasz *Ropi* #19695 üzenetére

    Ropi, most aztán teljesen össze zavartál :F Eddig nem volt rám jellemző, hogy képeket "hívattam" volna elő laborban, csak nagyon ritkásan. Most jött el az igény, most se nagy mennyiségben, csak mivel egy fotó klubhoz csatlakoztam, ott van lehetőség időnként kiállításra, mármint rendeznek kiállításokat és oda mindenki maga gondoskodik a képek nyomtatásáról.

    Szóval az Adobe RGB/sRGB színprofilra visszatérve, mindenhol azt olvastam eddig, hogy ha nyomtatni is akarjuk a képet, akkor Adobe RGB (na meg van az a bizonyos Prophoto RGB ami meg egyes leírások szerint a tuti) a megfelelő színprofil pont a színhelyesség miatt, az sRGB-t meg egyenesen alkalmatlannak írják. Mivel neked mint esküvő fotósnak gondolom van már pár ezer kép amit digi laborban előhívattál, ebben nem kevés a tapasztalatod, elhiszem hogy az sRGB is alkalmas arra, hogy abban a formátumban küldjem be a képet, de ezen az információn nagyon meglepődtem. Arra emlékszem, hogy korábban, amikor még csak ismerkedtem a nagyobb formátumú digitális fotózással (már nem szappantartó gép) a papírképre előhívatott képek színvilága elég messze volt az eredetitől, amit a monitoron láttam, bár akkor még egyrészt sima TN paneles monitorom volt és minden kép abban a színprofilban maradt, amivel a gép készítette, vagyis sRGB-ben.

    Ezek szerint az sRGB beágyazott profilt tudják kezelni a digi laborok?

    (#19698) pufancska

    Volt valami beállítás piszkálás, de csak a kurzorokkal szórakoztam, mikor megkaptam a wacom padot.
    Azt figyeltem meg, hogy a keskeny paneleket balra, a kicsit szélesebbeket már jobbra nyitja meg. A mellékelt képen például balra van a menü, de az alatta lévőt már jobbra nyitja.

Új hozzászólás Aktív témák