Új hozzászólás Aktív témák

  • Ádyka

    senior tag

    Panasonic Eneloop PRO 2500 mAh alacsony önkisülésű akku gyorsteszt

    A cellafeszültségek minimális eltérést mutatnak felbontás után. 1,314-1,315 V mind a négy cella. A csomagolás szerint Made in Japan. A gyártásra utaló dátum 2015 novembere.

    Felbontás után 250 mA-es kisütés eredménye, azaz gyárilag ennyi volt bennük:

    500/250 mA-es feltöltés kisütés eredménye:

    Az akksik tömege:

    Az eneloop név sokak szerint etalonnak számít a tölthető elemek piacán. Köszönheti ezt annak, hogy a piacon elsőként jelent meg megbízható minőségű alacsony önkisülésű akkukkal. A többi neves gyártó később jelentette meg saját LSD akksijait, amik a korabeli tesztek szerint valamivel a sanyo termékei alatt teljesítettek. A különbség egyáltalán nem volt drasztikus, inkább csak a maximális kapacitásban, az önkisülés mértékében, vagy hidegben való alkalmazásban voltak kisebb eltérések.
    Jó néhány generációt megélt már az eneloop sorozat is, de a BLACK széria mindig is a nagyobb kapacitásáról, de a kevesebb újra tölthetőségéről volt híres.
    Hozzám nem éppen a legfrissebb kiadás, a Panasonic Eneloop került. Sanyo márkajelzéssel talán be sem lehet már szerezni, Panasonic és Fujitsu BLACK néven elvileg közel azonos minőséget kapunk.

    A cellák borítása és festésének minősége a legjobbak között van.
    Felbontás után a cellafeszültség a legmagasabb volt a nálam járt akkuk közül, ezért vártam volna a legmagasabb gyári töltöttséget. De nem így történt. 250 mA-es kisütő árammal nézve, ezekből a cellákból tudott kivenni a legkevesebbet az IPC. Még egy 2000 mAh-s duracellből is több jött ki. Persze ez nem jelent túl sokat. Lehet közel sem voltak fullra töltve gyárilag.
    Feltöltés kisütés ciklus után itt is kapunk „ajándék” mA-eket, de nem annyit, mint a vartától. Mintha a gyártók nem tudnák, vagy egyszerűen nem akarnák pontosan fixálni a maximális kapacitást. Viszont legalább itt is közel egyforma értékek születtek, a maximálisan kinyerhető kapacitást illetően.
    Tömegük az eddigi legnehezebb. Kb 0,2 grammot ver az eddigi csúcstartó Energizer Precision 2400 LSD akksira.

    A Pana Eneloop itthoni legolcsóbb webshopos ára kb 5000 Ft-ról indul, de találni 7-8000 Ft-ért is. Ennyit valószínűleg nem ér, ahogy az energizer precision is túl van árazva.
    Ugyanis ha fontos a nagy kapacitás, és mellé a megbízhatóság, akkor 4000 Ft körül már találni Fujitsu BLACK akksit, 3800 Ft alatt pedig varta 2600-ast.

    [ Szerkesztve ]

    Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!

Új hozzászólás Aktív témák