Új hozzászólás Aktív témák

  • sellerbuyer

    őstag

    válasz Pikkolo^^ #12037 üzenetére

    Nézd, ez olyan dolog, hogy alapvetően én is jobban szeretek tenyésztőktől vásárolni. Az akvarista.hu-n találtam is párat a XV-ben, és alapvetően tőlük vettem a halaimat anno.
    Viszont a kereskedésekből is lehet venni jót is meg rosszat is. Ha minden hal beteg lenne ott, akkor senki sem vásárolna tőlük.

    Én pl. mióta áttértem akvaterráriumra, nem akartam azért az egy-két halért elmenni tenyésztőkhöz, ezért a kereskedésekben vásároltam őket. Nekem jelenleg a piacról van három páncélosom (eladóak, v. cserélhetők jelenleg, mert akiköltözés előtt állok és az újat másképp szeretném megoldani), gyönyörű, egészségesek, elevenek, makulátlanok, semmi bajuk. A Pólusból vannak a gőtéim, rákom, gyönyörűek, semmi bajuk. Tenyésztőtől voltak garnéláim, mind elpusztultak nagyon gyorsan (tizen felül!). Pólusból van egy üveggarnim, él és virul, jó nagy és gyönyörű (már amikor látom ugye). Szóval ki hogyan fogja ki, innen is és onnan is ki lehet fogni életképtelen példányokat és fordítva.

    Növény:
    Én a XV-ben lakom, de megegyeztem még anno Ganeshával az akvaristán, hogy amikor tud motorozni, akkor nagyobb tételben elhoz nekem növényt a Népstadinál lévő Shell kúthoz (ez nekem sincs messze, meg neki sincs nagyon messze) :) . Én csakis tőle vettem eddig növényt, de rengetegszer. Nagyon olcsó és nagyon gyönyörű, nagyon egészséges, szép növények! Na őt tudom ajánlani. Ha privátban megkeresed akvaristán, lehet, hogy még te közelebb is laksz hozzá és meg tudtok egy jó találkozási pontot beszélni. Én min. 3000 Ft-ért szoktam egy alkalommal vásárolni tőle, de ennyi pénzért egy nagy halom csodálatos növényt lehet kapni tőle. Tényleg nem kapok tőle semmit azért, hogy "reklámozom", meg nekem aztán ő senkim, de ami jó az jó és megérdemli, hogy dicsérjék!

    Most vettem két nagy növényt a Syma-ban, Terrarisztika Bp-en (ha már ott voltam), egy valisneria-t (nem is értem, hogy minek), meg egy nagyobb levelű, szintén közkedvelt, nemjuteszembenövényt. Előbbi már majdnem teljesen szétrohadt pár nap alatt, utóbbi is rothadásnak indult, de talán kibírja még az átköltöztetésig a nagyobb akiba és akkor talán hátha történik vmi nagy csoda vele, nemtom...

    Az AquaDepo jó választás lehet egyébként és nagyon közel van a XV-höz: [link] A parkolás ott sajnos valami botrányosan rossz autóval, saját tapasztalat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák