Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    Lenne két kérdésem az itteni profikhoz, hátha alapon. :)

    1) Van egy blumodular 01 ferplast nevű/márkájú belső szűrőm. A probléma: rohadt hangos. :(
    Olyan hangja van, mintha a szomszéd utcában vernék a betont szerteszéjjel. a probléma oka: szorul, illetve kotyog benne a lapát. (oldala szorul, és előre-hátra mozog)

    Aki esetleg nem ismerné a cuccot: ilyen nagyon moduláris bizbasz, gyakorlatilag egy nagy legó a cucc.
    A kérdésem: van/volt-e valakinek ilyen problémája, tudtok-e rá valami megoldást, azon kívül, hogy vegyek másik szűrőt. (Ha nincs más, az lesz, csak most nem állok úgy anyagilag)

    2) Van egy relative nagy akvárium, 60*50*60-as, kb 35cm magas vízzel. Ebben van egy ~4 éves teknős.
    A probléma: annak ellenére, hogy a szűrő megy, brutál fokozatra kapcsolva (imádja a teknős tolatni magát a vízzel, egész nap ezzel játszik :DDD). A probléma az, hogy pár nap után valami hihetetlen büdös lesz a víz, ahogy telehugyozza szegény. Tisztának tiszta, arról a szűrő tesz, illetve ha nagy dolga van, akkor meg a háló, de a pisiszag brutális. Jelenleg a szűrőben a gyárilag adott szivacs van.
    Van erre valami megoldás? Használjak mást a szűrőben, vagy valami szagtalanító vagy valami?
    Jelenleg hetente cserélem a vizet, ami egy ekkora akváriumnál már nem annyira triviális, jó lenne valahogy megoldani a dolgot.

    Előre is köszönöm! :R

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák