Új hozzászólás Aktív témák

  • Plebi

    senior tag

    válasz Emperor_ #24707 üzenetére

    Elméleti össz. szűrőteljesítményem 1850 liter/óra, még nem fordult elő olyan, hogy mulm bárhol is felgyűlne, pedig bőven van most növényem és egyéb terepakadályom. A külső szűrő beszívó nyílása a külső/belső szűrő közös befolyójába van belógatva, szőlőtőke darab, levél, kavics minden kerül bele, szóval elég nagy a vízáramlás, hogy mindent megmozgasson, mondjuk van kb. 15 ancim, most már saját szaporulat, amik bővel átmozgatják, nem engedik leülepedni az alját.

    A belső szűrő felülről óramutató járással megegyezően tekeri meg a vizet körbe, az esőztető hosszában ad neki mozgást, az is fentről lefelé mozgatja a részecskéket, mintegy átsöpörve az alját, a belső által kiváltott forgó mozgás miatt pont a közös szívó részbe. Mivel azon 10x8x45 cm-es "aknán" elméletben 1850 liter víz halad át óránként, elég nagy szívó hatást biztosít, hogy mindent ami lebeg, vagy egy kicsit könnyebb, beszívjon a 3x10 cm-es nyílásán, amit egy dekor takar ki, de ott is van 3 cm-es távolság, hogy szívjon.

    A külső szűrőben gyűlik a hal ürülék, biológiai szűrést és mechanikait is végez, mint ahogy a belső is. Mindkettő tetemes mennyiségű kakit gyűjt össze, a tisztítási időköz különbözik, külsőt fél évente, belsőt kb 3-4 havonta pucolom. Külső szűrőben 2 rekesz kerámiagyűrű és 1 rekesz szivacs van a tetején, belső szűrő 3 darab fokozatosan sűrűsödő 10x5x45 cm-es szivacsból áll. Vízcsere a belső szűrő pucolásakor, max 20-30 literrel történik. Szóval nem gyakori, és elég részleges. Aljzatot sosem pucoltam.

    Az akksi ennyit változott 2013. januártól, 2016 januárig. (2012 októberben indult) Növényzetből sokat ki tudtam árulni, ékfoltosok jó része megöregedett kimúlt, cápaharcsák már nagyon kerültek át, szépen lassan ők is eltávoztak, frenatus kb egy éve nincs meg, Schubert díszmárnái bírják nagyon, még van a kezdeti 10 ből 6 db és valahogy lett egy kicsi is a belső szűrő átemelő részében, 3 szivacson keresztül :P Néhány újabb fajta jött és ment.

    [ Szerkesztve ]

    Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5

Új hozzászólás Aktív témák