Új hozzászólás Aktív témák

  • twi452

    senior tag

    Hello

    Úgy döntöttem a több víz -> stabilabb akvárium elv alapján lecserélem a 40 literes taiwan akvát otthon úgyhogy most kb kétszerannyi vízben úszkálnak, matatnak megállás nélkül. Úgy tűnik mindenki szépen tűrte a fél napos költöztetést.
    Így volt alkalmam leltározni is. Jelenleg 17 taiwan bee és 10 mischling van a tankban és beigazolódni lászik a sejtésem, hogy sajnos az összes hím mischlingem elhullott az idők alatt és ezért nincs új petésedés karácsony óta.
    Viszont szépen lassan felcseperedik az új nemzedék úgyhogy nagyon remélem hamarosan lesz egy csomó petés nőstényem mert azok már hatalmasra nőttek idővel :)

    Beszereztem egy új szűrőt is: Odyssea CFS-130

    Nem olyan szép mint a fehér dennerle szűrő (sőt :D) viszont majdnem harmad annyiba kerül és szemre talán háromszor annyi szűrőanyag belefér.
    Saccra 2 litert simán bele lehet rakni a gyári szivacsok helyére.
    Én az aktívszenes vastag szivacsot szedtem csak ki és annak a helyére raktam matrix-ot meg a dennerle szűrőből kiszedett gyári kerámiagyűrűket.

    Elég izmos pumpa van a tartály alján ebben is erősebb a dennerle szűrőjénél.
    A csövezés.. hát elég fura de ha a saját tartozékaival akarja használni az ember akkor teszi a dolgát.
    Légteleníteni nagyon macerás mivel nincs kialakítva erre semmi lehetőség (mondjuk egy dologgal kevesebb ami elromolhat és ereszthet).
    Amíg levegő van a tartály tetején addig szörnyen csobog, szürcsög minden baja van viszont ha sikerült kijátszani belőle akkor egész halk.
    Kis kattogó hang jön csak a pumpa felől gondolom ennek is kell idő amíg bejáratódik vagy a biofilm kicsit "bezsírozza" mert a dennerle is ugyanezt csinálta újkorában, mostanra az már teljesen néma.

    Összességében nem rossz kis szűrő, egy sima akasztóst simán kenterbever. A tartóssága majd kiderül illetve, hogy lehet-e majd alkatrészt szerezni hozzá.

    Még egy pozitívum, hogy 10 perces reszelés és/vagy csiszolás után a dennerle lily pipe-ját bele lehet tuszkolni a kifolyó csövezésbe úgyhogy azzal egész jól lehet teríteni az áramlást :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák