Új hozzászólás Aktív témák

  • Alg

    veterán

    válasz Zsombe #32591 üzenetére

    Miért nem szeretnél palackot?
    Én is élesztős co2-vel kezdtem, de az azért nem az igazi... nem lehet éjszakára elzárni így mindig letekergettem a tetejét, reggel vissza. Kb. 2-3 hetente kellett újratölteni a zselét ha jól emlékszem, illetve olyan 4-5 naponta kellett új élesztőt tenni bele (sima konyhai szárított élesztőt használtam, ugyanaz van benne de olcsóbb és mindenhol kapni).

    Közben persze ide-oda ingadozott hogy épp mennyit old be, az elején nyilván kevés, aztán 1-2 napig megy rendesen, aztán megint gyengül, ráadásul mindez hőmérséklettől is függ. A növényeknek már ez is nagy lökést adott, de nem lehetett egy hétre sem ott hagyni az akváriumot, és az igadozó CO2 szint miatt joban is algásodott.

    Elegem lett, nézegettem citromsavas DIY rendszereket de végül a kényelem, méret és megbízhatóság miatt palackos lett. Most annyit kell csinálni hogy kb. évente egyszer elvinni a palackot cserélni (üres helyett adnak egy másik teli palackot) és kész, működik. Belőve a tűszelep egyszer az elején, időzítővel kapcsol a mágnesszelep, el is felejtettem hogy létezik. Ennél csak az lenne hülyebiztosabb ha PH-érzékelős vezérlőt vennék/építenék hozzá.

    Szerk: mondjuk az is segített hogy kb. ingyen sikerült használt palack+reduktorhoz jutnom :B

    [ Szerkesztve ]

    "I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

Új hozzászólás Aktív témák