Új hozzászólás Aktív témák

  • Alg

    veterán

    válasz Jamby18 #32817 üzenetére

    Kevés fénynél, low techben a stemek (ezek a szálas hínárfélék) jellemzően úgy fognak kinézni hogy kb. a felső 10-15 centi szép, onnan lefelé pedig szép fokozatosan kopaszodnak, szóval nyesegetni kell és a tetejét újraültetni. + telenyomja az aksit bomló levéllel.

    Microsorum pteropus (jávai vízipáfrány talán? nem hallottam még a magyar nevét sehol) különböző változatait bátran belerakhatod, pl, jobbra hátra a kőre ragasztva/kötözve. Én lassan kiirtom az aksiból az összeset mert nem férek tőle, inkább buce meg az anubias terjeszkedjen helyette :)

    Lehet próbálkozni anubiasokkal, szinte bármilyen Cryptocoryne-al (vízikelyhek), én még talán a valisneria-t is megpróbálnám, ha megmarad szép kis erdőt lehet belőle növeszteni. Legalábbis nekem sikerült füredi homokban, minimális világítással, ~20-22 évvel ezelőtt...

    Hydrocotyle tripartita (fogalmam sincs magyarul mi lehet) - ez is elég igénytelen kis növény, low techben én nem próbáltam még, de wabiban lámpa nélkül az ablak mellett nő ész nélkül.

    Hygrophila Corymbosa - kompakt verzióját tartottam low techben, megmaradt, sokat nem nőtt, azán valami más ránőtt és kiszorította, pedig teszett :(

    Pogostemon Helferi - ezt is tartottam low techben, megmaradt, lassan nőtt, szintén kiszorította valami agresszívabb cucc. A mostani scape-be sajnos nem ér bele, a köviben lesz mindenképpen mert teszik.

    Biztos van még jópár ami megmarad - próbálkozni kell, lesz ami nem bírja, lesz ami bírja, ez mindig akváriumfüggő.

    "I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

Új hozzászólás Aktív témák